Εκ νέου – με πρόταση – ο Θανάσης Λιούτας στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τους Κυνηγούς


Tags |

Σε νέα επικοινωνία – στέλνοντας ειδική επιστολή -που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, επανέφερε το αίτημα χιλιάδων κυνηγών του τόπου μας, ώστε να μπορέσουν στη διάρκεια εφαρμογής του lockdown – και για όσο αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για λόγους αντιμετώπισης της έξαρσης της πανδημίας του Κορωνοϊού –οι ίδιοι να έχουν δικαίωμα μετακίνησης για την άσκηση της κυνηγετικής τους δραστηριότητας στην ύπαιθρο.

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει αποδέκτης των ανακοινώσεων και των αιτημάτων των κυνηγετικών συλλόγων ολόκληρου του Νομού Τρικάλων.

 

Στη νέα του επικοινωνία, ο Θανάσης Λιούτας εξήγησε και αυτή τη φορά προς τον κ. Χαρδαλιά, τη μεγάλη ανάγκη των κυνηγών να μπορούν να ασκούν την κυνηγετική τους ιδιότητα, η οποία μεταφράζεται και σε αθλητική άσκηση, καταθέτοντας μια σχετική πρόταση.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Βουλευτής πρότεινε να υπάρξει δικαίωμα μετακίνησης των κυνηγών, αυστηρά στην ύπαιθρο, ακόμη και σε ατομικό μάλιστα επίπεδο.

 

Ο Θανάσης Λιούτας διευκρίνισε ειδικότερα ότι θα μπορούσε να επιτρέπεται σε κάθε έναν κυνηγό ατομικά, μαζί με τον σκύλο του, να μεταβαίνει στην ύπαιθρο, για ορισμένες ώρες μέσα στην ημέρα, αυθημερόν και υπό την προϋπόθεση μάλιστα της απαγόρευσης του ενδεχομένου της επίσκεψής τους στους κατοικήσιμους οικισμούς των χωριών της υπαίθρου, στην οποία θα μεταβαίνουν για να κυνηγήσουν και εφόσον η επίσκεψή τους αυτή δε λογίζεται ως δικαιολογημένη, βάσει των λοιπών εξαιρέσεων μετακίνησης εν μέσω της καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων, η οποία εφαρμόζεται.

Ο ίδιος επίσης υπογράμμισε ότι η μετακίνηση θα πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός των ορίων του Νομού, στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία των κυνηγών και δε θα πρέπει να παραβιάζεται το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό.

 

Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι η παραχώρηση αυτή, υπέρ των κυνηγών, θα πρέπει να συνοδεύεται από διαρκείς ελέγχους και σαφώς την επιβολή του σοβαρού και υψηλού προστίμου – σε περίπτωση παραβάσεων – το οποίο άλλωστε επιβάλλεται για κάθε παράβαση των μέτρων προστασίας και αποφυγής του συγχρωτισμού.

Με τον τρόπο αυτό υπογράμμισε ο Τρικαλινός Βουλευτής ότι θα επιτραπεί το δικαίωμα και στην αθλητική άσκηση των κυνηγών, όπως αυτό επιτρέπεται και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, αλλά και των κυνηγετικών τους σκύλων, οι οποίοι επίσης στερούνται της άθλησής τους στην ύπαιθρο, την οποία για χρόνια έχουν συνηθίσει.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι πρώτιστο μέλημα όλων μας ασφαλώς είναι και θα πρέπει να είναι η διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτόν τον λόγο επανέλαβε ότι οι όροι, οι προϋποθέσεις και έλεγχοι θα πρέπει να είναι αυστηροί.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Χαρδαλιά να δει την πρότασή του και τελικά στο μέτρο του εφικτού, και εφόσον ληφθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, και οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας να αποκτήσουν δικαίωμα μετακίνησης για τον σκοπό της κυνηγετικής τους δραστηριότητας, των οποίων άλλωστε η συγκεκριμένη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται κυρίως ως μοναχική.