Εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση


Tags |

Ρεκόρ… καρδιάς στα Τρίκαλα! Την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, πάνω από 1000 μαθητές και φοιτητές θα εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων  και η κ. Ελένη Πολύζου,  Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων διοργανώνουν τη μεγαλύτερη μαζική και δημόσια δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης νέων ανθρώπων. Με σύνθημα «Τα παιδιά σώζουν ζωές», το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συμβούλιο προωθεί παρόμοιες δράσεις. Οι Εθελοντές Τρικάλων οργανώνουν τη δράση, απευθυνόμενοι σε μαθητές Στ τάξης Δημοτικού Σχολείου, Β και Γ τάξεων του Γυμνασίου και ορισμένων Λυκείου, καθώς και σε φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων.
Το πρωί της Τρίτης (10:00 – 12:30, στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατσιδήμου, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ΚΑΡΠΑ, με τη βεβαιότητα ότι οι γνώσεις τους θα είναι χρήσιμες στο μέλλον.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να καινοτομεί και, μαζί με τους Εθελοντές, επεκτείνει τα beacons και στην υγεία. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας που ήδη χρησιμοποιούνται (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) ως τουριστικοί οδηγοι στα Τρίκαλα, θα ωφελήσουν και την υγεία. Συγκεκριμένα, μέσω της κατάλληλης εφαρμογής που ανέπτυξε το ΤΕΙ Αθήνας στα Τρίκαλα, σε δύο σημεία της πόλης (μύλος Ματσόπουλου και Δημαρχείου) όπου ήδη υπάρχουν απινιδωτές, θα λειτουργεί και η άμεση πληροφόρηση με οδηγίες για την ΚΑΡΠΑ.
Και αυτές οι δύο νέες εγκαταστάσεις των beacons θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη στα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων