Εγκαινιάζονται νέες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας


Tags |

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων (Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής, Αιγοπροβάτων και Πτηνών, ωοτοκίας και κρεατοπαραγωγής) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο και από τον   Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα.

Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις προορίζονται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Φοιτητών του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και ειδικότερα της κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής, καθώς και για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις είναι άρτια εξοπλισμένες και θα φιλοξενήσουν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, αίγες , πρόβατα και πτηνά υψηλού γεννητικού δυναμικού.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι το μοναδικό ίδρυμα στη χώρα που διαθέτει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Το έργο «Νέα κτίρια κτηνοτροφικών μονάδων του ΤΕΙ Θεσσαλίας » εντάχθηκε στις αρχές 2014 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “ Θεσσαλία -Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος” και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΠΑ με προϋπολογισμό 980,974.55 ευρώ, με έκπτωση 62% λόγου του μεγάλου ανταγωνισμού.

Περιλαμβάνει τα εξής τρία κτίρια :

  • Το ποιμνιοστάσιο εμβαδού 543,55 μ2 . Σε ένα ενιαίο χώρο υπάρχουν με 16 Box για τον σταβλισμό αιγοπροβάτων με κινητικά διαχωριστικά. Επίσης υπάρχει χώρος αρμεγής, δωμάτιο γάλακτος και χώρος μηχανημάτων.
  • Το βουστάσιο 440,40 μ2 που αποτελείται από το στάβλο, το χώρο σταβλίτη, τις θέσεις αγελάδων  γαλακτοπαραγωγής και τα γραφεία.
  • Το πτηνοτροφείο είναι εμβαδού 193,20 μ2 που αποτελείται από το χώρο ωοτοκίας, το χώρο κρεατοπαραγωγής.