Δημοπρατούνται 20 χλμ υπόγεια αρδευτικά δίκτυα στην περιοχή της Φαρκαδόνας


Tags |

Στη δημοπράτηση του έργου «Εκσυγχρονισμός – Υπογειοποίηση δικτύου άρδευσης κτηματικής περιοχής Φαρκαδόνας» προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.123.901,35 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οδηγεί σε εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων και  κατασκευή υπόγειου  δικτύου άρδευσης συνολικού μήκους 20 χλμ στις περιοχές Φαρκαδόνας, Πηνειάδας, Κρήνης, Γριζάνου, Πετρόπορου και Χρυσαυγής, δικαιοδοσίας ΓΟΕΒ Σ.Ε. Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες, δημοπρατούμε ένα έργο ζωής, γιατί είναι έργο παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι στον κάμπο έχουν πρόβλημα με το νερό.  Το βλέπω στα μάτια τους, το ακούω στις καρδιές τους. Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα με έργα ουσίας, εκσυγχρονίζουμε την παραγωγή, μειώνουμε το κόστος, διαχειριζόμαστε με σύνεση το πολύτιμο αγαθό του νερού. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Το έργο περιλαμβάνει:

-Την κατασκευή υπόγειου σωληνωτού δικτύου άρδευσης σε αντικατάσταση του υφιστάμενου επιφανειακού δικτύου άρδευσης δικτύων άρδευσης με πλαστικούς σωλήνες εκ σκληρού PVCU συνολικού μήκους 20.400 μέτρων, καθώς και η τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων αρδευτικών διατάξεων (δικλείδες, υδροληψίες κλπ).

-Την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με την τοποθέτηση 17 συσκευών Inverter στα αντλιοστάσια.