Βελτίωση ποιότητας νερού στα Τρίκαλα και ολοκλήρωση της αποχέτευσης στο Ριζαριό


Tags |

Νερό χωρίς προβλήματα σε δύο χωριά, βελτίωση ποιότητας νερού στα Τρίκαλα και ολοκλήρωση πολύπαθου έργου αποχέτευσης στο Ριζαριό. Αυτά είναι τα τέσσερα – άλλα τέσσερα – έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ για κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων.
Η Δημοτική Επιχείρηση συνεχίζει την πολιτική της βελτίωσης τη παροχής νερού για όλους τους κατοίκους του Δήμου. Εχοντας ήδη σειρά έργων στο ενεργητικό της, στο τέλος του 2016 υλοποιεί 3+1 έργα. Συγκεκριμένα:
– Το Ρίζωμα πλέον θα έχει κανονική ροή νερού.
Η ΔΕΥΑΤ υλοποιεί το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ» προϋπολογισμού 145.000 ευρώ. Με αυτό το έργο και τη γεώτρηση που έγινε, ο νέος αγωγός που κατασκευάζεται, θα συνδέσει τη νέα γεώτρηση του  Ριζώματος με τις αντίστοιχες δεξαμενές. Το συνολικό μήκος του αγωγού φτάνει τα 2.370 μέτρα. Μέχρι τώρα, υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα στον υπάρχοντα αγωγό, με αποτέλεσμα να σπάει, να ξοδεύονται χρήματα για επισκευές, να μην έχουν νερό οι κάτοικοι. Πλέον, το πρόβλημα λύνεται οριστικά.

– Οι Αγιοι Απόστολοι θα έχουν επίσης σταθερή ροή νερού.
Πραγματοποιείται σύνδεση του οικισμού Αγ. Αποστόλων με την υδρευτική γεώτρηση του κοντινού οικισμού Πύργου. Το νέο δίκτυο έχει συνολικό μήκος 170 μέτρα και συνοδεύεται από τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Μέχρι τώρα, οι συνεχείς φθορές στην υπάρχουσα γεώτρηση του χωριού, είχε ως αποτέλεσμα τις εξαιρετικά συχνές διακοπές υδροδότηση. Πλέον, οι Αγιοι Απόστολοι συνδέονται οριστικά με το δίκτυο υδροδότησης της πόλης των Τρικάλων, διασφαλίζοντας μόνιμη παροχή νερού.
– Η πόλη των Τρικάλων αποκτά νέο αγωγό στον Προφήτη Ηλία.
Με το έργο  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ 2Φ400 ΜΕ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟ Φ600», αντικαθίσταται ο παλιός αγωγός που ανεβάζει νερό στις δεξαμενές στον προφήτη Ηλία. Το έργο είναι προϋπολογισμού 194.000 ευρώ και αντικαθίσταται ο αγωγός συνολικού μήκους 550 μέτρων. Ο υπάρχων αγωγός είναι παλιός, παρουσιάζει βλάβες και πλήθος προβλημάτων. Πρόκειται για έργο μακράς επένδυσης, καθώς πλέον, η πόλη των Τρικάλων διασφαλίζεται με συνεχή ροή νερού.

– Στο Ριζαριό ολοκληρώνεται τμήμα της αποχέτευσης.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 20916 δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη για τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο της ολοκλήρωσης του ενός τμήματος της αποχέτευσης στιο Ριζαριό. Ένα έργο 17 ετών, ολοκληρώνεται για σημαντικό αριθμό κατοίκων της συνοικίας. Με προϋπολογισμό σχεδόν 450.000 ευρώ μάλιστα, θα γίνουν και εργασίες οδοποιίας, στα σημεία όπου είναι απαραίτητο. Η δε μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα του οικισμού είναι έτοιμη, έχει εκπονηθεί επίσης από τη ΔΕΥΑΤ και αναμένεται εντός του 2017 να προκηρυχθεί το έργο για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων