Αυτοψία Μιχαλάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Φαρκαδόνας


Tags |

Το Σάββατο 12-6-2021 το απόγευμα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση) έπληξαν περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Τη Δευτέρα 14-6-2021 κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Μανώλη Γουγουλάκη, τους Γεωπόνους ΕΛΓΑ Λάρισας, τον  Διευθυντή κ. Λιόντο, την υπεύθυνη για το Ν.  Τρικάλων κα. Τσάτσα, τον Προϊστάμενο κ. Τσιάμπα, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή καλλιεργητικών φροντίδων από τους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα επλήγησαν καλλιέργειες στις Τ.Κ. Ταξιαρχών, Φανερωμένης και Πετρόπορου κατ’ είδος καλλιέργειας και αριθμό στρεμμάτων:

Βαμβάκι 1.800 στρ., πεπονοειδή 700 στρ. και αμπέλια 180 στρ.

Ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ Λάρισας, επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών άμεσα και πριν τη λήξη της 15νθήμερης προθεσμίας για τις δηλώσεις ζημιών στους Ανταποκριτές του Δήμου, αίτημα που έγινε δεκτό.