Αυξημένο το ενδιαφέρον για το σεμινάριο animation


Tags |

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το σεμινάριο animation που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Στο σεμινάριο διδάσκει εξειδικευμένος καθηγητής, ο οποίος τις δύο πρώτες ώρες θα αναφερθεί στη θεωρία και τις επόμενες τρεις, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία!
Λόγω εξαιρετικά μεγάλου ενδιαφέροντος και αυξημένων συμμετοχών, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2016, ως εξής:
– Το θεωρητικό τμήμα, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρες 18:00 – 20:00
– Το πρακτικό τμήμα, σε δύο ομάδες, την Κυριακή 6 Μαρτίου
1. Η πρώτη τι ώρες 11:00-13:30
2. Η δεύτερη τις ώρες 14:00-16:30.
Ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τη σειρά συμμετοχής και κάθε συμμετέχων θα λάβει sms με την αναγραφή του τμήματος στο οποίο ανήκει. Εάν, όμως, υπάρξει κάποιο ειδικό θέμα που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή κάποιου/ας στο ένα τμήμα θα πρέπει να το δηλώσει στα 6972107850 ή 6973009696 ή 6979163672 μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ως χώρος διεξαγωγής προτιμήθηκε ο χώρος του e-trikala, πίσω από το ΣΤ ΚΑΠΗ, στην «Πράσινη Γωνιά», δίπλα από το 5ο Λύκειο.
Υπενθυμίζεται ότι το κόστος αφορά μόνο σε έξοδα διεξαγωγής, ανέρχεται, δε, σε 5 ευρώ για μη μέλη, 3 ευρώ για μαθητές Λυκείου, ενώ είναι δωρεάν για τα μέλη της Λέσχης.
Θα διδάξει ο κ. Σπύρος Σιάκας, καθηγητής βαθμίδας εφαρμογών στο Animation στην ΣΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας και διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μετά τις σπουδές του στους τομείς της Παιδαγωγικής (Ιωάννινα 1986) των καλών τεχνών (Τορίνο 1990) και της Γραφιστικής (Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. 1996) συνέχισε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Arts / M.A.) στο Animation στο Surrey Institute of Arts and Design, University College με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. καθώς επίσης και στο διδασκαλείο της Μαρασλείου. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης και animator στην δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών και πολυμεσικού υλικού για παιδιά και ενήλικες. Οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Και μια έκπληξη
Στο διήμερο σεμινάριο θα προβληθεί η εξαιρετική ταινία animation «Δείπνο για λίγους» του Ελληνας διαμένοντος στις ΗΠΑ, Νάσου Βακάλη, με πάμπολλες διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, με αναφορές στην κρίση του σήμερα. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.kltrikala.gr
Το Δ.Σ.