Αντικαθιστά το αρδευτικό δίκτυο στο Βλαχογιάννι η Περιφέρεια


Tags |

Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο Βλαχογιάννι, μετά το σεισμό του Μαρτίου,  δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαθιστώντας αντλητικό συγκρότημα και τοποθετώντας νέο υπόγειο δίκτυο άρδευσης. Το έργο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δίνουμε λύση στο πρόβλημα άρδευσης στο Βλαχογιάννι. Υπογράφουμε την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου. Μετά το σεισμό το αρδευτικό δίκτυο κρίνεται μη λειτουργικό και προχωράμε στην άμεση αντικατάσταση του. Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Το έργο

Πρόκειται να υλοποιηθούν:

  1. Εκσκαφές για την τοποθέτηση των νέων αγωγών άρδευσης από PVC με D200 mm, D225 mm, D 280 MM, D400 MM, στην ίδια θέση με αυτή των παλαιών. Οι νέοι αγωγοί θα είναι ίδιας διατομής με αυτούς που αντικαθιστούνται και θα συνδεθούν με ειδικά τεμάχια στις υφιστάμενες παροχές και την υφιστάμενη δεξαμενή αποθήκευσης.
  2. Τοποθέτηση υποβρυχίου αντλητικού συγκροτήματος παροχής 200 m³/h και μανομετρικού ύψους  180 m, κατάλληλο  για άντληση ύδατος σε βάθος 50 m μέσω υδραυλικής στήλης από χαλυβοσωλήνες διαμέτρου 5” συνοδευόμενο από την υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του αντλιοστασίου αυτού.