ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων: Η ανάπτυξή τους δεν θα περάσει από πάνω μας


Tags |

Μαζική και μαχητική απάντηση έδωσαν, παρά την αστυνομοκρατία, οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη,  που συμμετείχαν με τα σωματεία τους και τις άλλες εργατικές συλλογικότητες στις συγκεντρώσεις που έγιναν, ξεκινώντας από την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων και της ΕΥΑΘ την Παρασκευή 8/9,  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και την αστική μνημονιακή επίθεση που κλιμακώνεται.

Αγωνιστικό ανατρεπτικό μήνυμα, αποφασιστικότητας για μάχη με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα έστειλε η ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση της Καμάρας το Σάββατο 9/9. Ένα μήνυμα για αγώνες με στόχο τη νίκη, με τα δικαιώματα μπροστά, δημοκρατική οργάνωση των σωματείων και ενότητα των εργαζομένων κάθε εργασιακής σχέσης και γενιάς, ντόπιων και μεταναστών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο και διωκόμενο, στο πλευρό του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις στη ΒΑ Χαλκιδική μέχρι τη νίκη και απαλλαγή από τις διώξεις των αγωνιστών του. Ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό, εθνικισμό, πόλεμο, για την απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ.

Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε όχι μόνο τη «μνημομιακή ταυτότητα» της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας για τέλος του μνημονίου το καλοκαίρι του 2018, αλλά ΕΝΦΙΑ, απαγόρευση των αυξήσεων, αιματηρά πλεονάσματα, όλα τα μέτρα των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και πληρωμή του ληστρικού χρέος μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Έκανε σημαία του το νεοφιλελεύθερο μύθο ότι η άναπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου θα φέρει καλύτερη ζωή και μοιρασιά των κερδών για όλους. Το παράδειγμα του τουρισμού που χρησιμοποίησε τα λέει όλα, καθώς ο τζίρος και τα κέρδη του κεφαλαίου συνδυάζονται με την ελαστική, σκληρή, μαύρη και συχνά απλήρωτη εργασία και τα εργατικά ατυχήματα. Ορκίστηκε στις “επενδύσεις” και την επιχειρηματικότητα, εμφανίστηκε υπέρμαχος της “δημοσιονομικής σταθερότητας” και της ολοκλήρωσης του βάρβαρου μνημονιακού προγράμματος, του οποίου από ότι φαίνεται διεκδικεί ευχαρίστως την “ιδιοκτησία”. Επανέλαβε  το  παραμύθι για το “παραγωγικό κεφάλαιο” που δεν κερδοσκοπεί και “προσφέρει στην κοινωνία”, καλώντας τους εργαζόμενους να το στηρίξουν, αν θέλουν σταθερή εργασία, εργασιακά δικαιώματα και πληρωμένη δουλειά.

Φαίνεται πως δεν αρκεί κανείς να εφαρμόζει την αντιδραστική πολιτική χρειάζεται και την “αριστερή δικαιολόγηση” για να την “περνάει” στον κόσμο. Για αυτό άλλωστε τον έχουν και τον στηρίζουν τα κέντρα του συστήματος.

Η ΔΕΘ ήταν μόνο η αρχή! Εμπρός για απεργιακή κλιμάκωση εδώ και τώρα, οργάνωση και συντονισμό από τα κάτω, για να σταματήσουμε την αντεργατική επίθεση, να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια!. Οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από την πάλη τους με σωματεία μπορούν να υπερασπιστούν και να κατακτήσουν όσα δικαιούνται, μόνο μέσα από τη συνολική πάλη του εργατικού κινήματος μπορούν να νικήσουν κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα για μια άλλη κοινωνία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του λαού και των εργαζομένων.

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ