Αίτημα της ΕΝΠΕ για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό


Tags |

Να εμμείνει στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπραπροκειμένου να του παρουσιάσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΝΠΕ στη σημερινή του συνεδρίαση.

«Η πρόταση νόμου της ΕΝΠΕ αφορά την κοινωνία, αντίθετα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο απουσιάζουν πλήρως ρυθμίσεις και παρεμβάσεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον πολίτη στην καθημερινότητά του», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ενημερώνοντας το σώμα, ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Π. Σκουρλέτης του ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προσκαλέσει την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στο Υπουργείο για να συζητήσουν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έχοντας ως αρχή ότι καμία μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να γίνει ερήμην και πολύ περισσότερο ενάντια στην ίδια την Αυτοδιοίκηση, είμαστε – σταθερά, διαχρονικά, αποδεδειγμένα – υπέρ ενός ειλικρινούς, καλοπροαίρετου και ουσιαστικού διαλόγου με γνώμονα την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης», επαναβεβαίωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και υπενθύμισε ότι η ΕΝΠΕ έχει ήδη καταθέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών την πρόταση Σχεδίου Νόμου για τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση καθώς και πρόταση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.