Έκθεση βιβλίου με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο


Tags |

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση των Τρικάλων από τη γερμανική κατοχή που οργανώνει ο σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την οργάνωση έκθεσης βιβλίου με θέμα «Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος: Κατοχή-Εθνική Αντίσταση» στον ισόγειο χώρο από την Δευτέρα 17 έως και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, τις ώρες λειτουργίας της Δ.Β.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκατοντάδες βιβλία που διαθέτει η Δ.Β. σχετικά με το θέμα, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων όπως της ιστορικής καταγραφής, ανάλυσης και ερμηνείας, της κοινωνιολογίας, των πολιτικών επιστημών, των βιογραφιών, των τεχνών και της λογοτεχνίας. Eπίσης θα γίνει έκθεση πολεμικού τύπου. Παράλληλα θα γίνεται προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στον χώρο της έκθεσης, ο ιστορικός-φιλόλογος Κώστας Μιχαλάκης θα συνομιλήσει με μικρούς και μεγάλους για πτυχές της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή μας.