Ειδήσεις

Χρυσό μετάλλιο από τον Δ. Λώλα στην 20η Μαθηματική Βαλκανιάδα


Με το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς ήρθε και η μέγιστη διάκριση στα Μαθηματικά που διεκδίκησε με απόλυτη επιτυχία  ένας τρικαλινός μαθητής.

Ο Δημήτριος Λώλας, μαθητής της Γ΄ τάξης του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2016) που διεξήχθη από 24 έως 29 Ιουνίου στην πόλη Σλάτινα, πρωτεύουσα της επαρχίας Όλτ, στη Ρουμανίας.

Η επίδοση της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας ήταν αρκετά θετική καθώς κατέκτησε ακόμη ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια.

Εκτός από την Ελλάδα και τη διοργανώτρια Ρουμανία συμμετείχαν και οι ακόλουθες χώρες: Κύπρος, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια και Μολδαβία. Το έντονο ενδιαφέρον για τις Μαθηματικές Βαλκανιάδες, που κατά γενική ομολογία το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό, διαπιστώθηκε για ακόμη μια χρονιά. Οι φιλοξενούμενες  χώρες ήταν οι εξής: Γαλλία, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν. Δηλαδή συνολικά έλαβαν μέρος δεκαεννέα χώρες.

Ως Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρουμε θερμά το Δημήτριο Λώλα και την οικογένειά του. Του ευχόμαστε υγεία, με υλοποίηση των στόχων και των προσπαθειών του, τα επόμενα χρόνια.

Η Διοικούσα Επιτροπή

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση μαθητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης TrikalArt