Ειδήσεις

Χρυσό και τρία Χάλκινα μετάλλια οι Τρικαλινοί μαθητές


Το περασμένο, Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) η 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «Αρχιμήδης». Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι δεκατρείς μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 76ο «Ευκλείδη», ενώ συνολικά απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν 450 μαθητές.
Οι Τρικαλινοί μαθητές επέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Κατέκτησαν κορυφαίες διακρίσεις και μετάλλια, κατατάσσοντας το νομό μας, για ακόμη μία χρονιά, ως τον πρώτο επαρχιακό νομό της χώρας (εκτός νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης). Οι εν λόγο μαθητές είναι:

ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρυσό μετάλλιο Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χάλκινο μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΤΣΕΠΕΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χάλκινο μετάλλιο Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 7ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Κυριακή, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών με τους τέσσερις μαθητές μας να λαμβάνουν τα μετάλλιά τους. Από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που απένειμε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στους μαθητές των γυμνασίων, ο Δημήτριος Λώλας κατέκτησε το χρυσό Νο1. Ο Βασίλειος Τσεπέλε κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο συναγωνιζόμενος στα ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, στον αντίστοιχο «Αρχιμήδη» των μαθητών των λυκείων.
Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα παρευρέθηκαν και διαγωνίστηκαν ακόμη εννέα μαθητές που συμπλήρωναν την ποιο πολυπληθή επαρχιακή ομάδα. Αυτοί ήταν η Ελένη Δασκάλου, ο Αναστάσιος Μπατατέγας, ο Παναγιώτης Γέρμανος, ο Στέφανος-Ευκλείδης Κοντοκώστας, η Μαριάννα Μπαμπανάρα, ο Δημήτριος Τριάντης, η Άρτεμις Κωτούλα, ο Γεώργιος Θεμελής και ο Κίμων Τσιλιώνης.
Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.
Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ επισήμανε: «Αναμέναμε και φέτος μεγάλες επιδόσεις. Οι Τρικαλινοί μαθητές στη φετινή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα κατάφεραν να φέρουν στην πόλη μας τέσσερα μετάλλια. Ο νομός μας εξακολουθεί και παραμένει στην κορυφή της χώρας. Κανείς άλλος επαρχιακός νομός δεν ξεπέρασε τα δύο μετάλλια. Συγχαίρουμε θερμά τους τέσσερις μαθητές μας, τις οικογένειές τους που στηρίζουν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποτελώντας τη βάση των επιτυχιών. Ακόμη, συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς για την επαρκή κατάρτισή τους και για το έργο που επιτελούν καθημερινά».

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Δ. Τρικκαίων για τις ανάγκες των προσφύγων
Επόμενο άρθρο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα