Ειδήσεις

Υπεγράφη η Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας


Υπεγράφη σήμερα, 03/10/2017 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 4.498.999,40 €, μεταξύ του Δήμου Καλαμπάκας, της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμπάκας και της αναδόχου εταιρίας «ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».
Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΕΡΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, προϋπολογισμού 4.498.999,40 €, είναι ένα σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο, που εδώ και είκοσι χρόνια αποτελούσε στόχο όλων των δημοτικών αρχών. Το έργο περιλαμβάνει, αφενός την αντικατάσταση του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου και αφετέρου την επέκτασή του, προκειμένου να συμπεριλάβει και νεοεντασσόμενες στον πολεοδομικό ιστό περιοχές.
Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, πλήρως συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σε επίπεδο ελέγχου ποιότητας νερού, εξοικονόμησης νερού κ.τ.λ.), που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα με ποιοτικό πόσιμο νερό.
Το συνολικό μήκος των σωληνώσεων των υδρευτικών έργων της Καλαμπάκας είναι 62.528,00 m. και εκτιμάται, ότι θα εξυπηρετεί και μόνιμους κάτοικους της ΔΚ Καλαμπάκας, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας.
Το έργο, συμβάλλει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Καλαμπάκας με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο δεν εξασφαλίζει ούτε την επάρκεια ούτε την απαιτούμενη ποιότητα νερού και δεν πληροί τους βασικούς κανόνες υγιεινής (καθημερινές θραύσεις και ανεπιθύμητες εισροές στο δίκτυο). Αποτελεί μία ακόμα ενέργεια της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, με σκοπό τόσο την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών ύδρευσης, όσο και την βέλτιστη διαχείριση του υδατικού αποθέματος της περιοχής.
Επίσης αποτελεί επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Κώστα Αγοραστό.
Γι’ αυτό και ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κο Κώστα Αγοραστό και τις υπηρεσίες του για την άριστη συνεργασία που οδήγησε στην υλοποίηση, ενός ακόμη σημαντικού έργου για την περιοχή μας.

Δήμος Καλαμπάκας

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Χρ. Μιχαλάκη για τον αποκλεισμό από το Μέτρο της Νιτρορύπανσης
Επόμενο άρθρο Νέες επεκτάσεις των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων