Τρίποντα αγάπης αύριο στην Καρδίτσα – Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες που γιορτάζεται την 3η κάθε Δεκέμβρη, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ευθύμη Ρεντζιά, διοργανώνει αύριο Πέμπτη στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας αγώνα μπάσκετ, με τη συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρίες. Χθες οι παραπάνω φορείς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ημέρα πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους πάντες και να προσπαθήσουν να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Από την πλευρά του ο κ. Ρεντζιάς κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παιδιών, δίνοντάς τους κουράγιο και ένα χαμόγελο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τόνισε τα εξής: «Στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  δίνει την ευκαιρία στις κοινωνίες, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας που έχουν κάποιου είδους αναπηρία.  Εμείς ως μια μικρή ένδειξη συμβολής για να τιμήσουμε αυτή την τόσο σπουδαία παγκόσμια ημέρα, αποφασίσαμε σε συνεργασία και με τους άλλους εκπροσώπους φορέων που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, να οργανώσουμε αυτό το αθλητικό γεγονός.  Στόχος μας είναι να στείλουμε το μήνυμα, πως τα άτομα με αναπηρία, έχουν τα ίδια δικαιώματα στη κοινωνική, πολιτιστική, και αθλητική ζωή. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να καλωσορίσω στην περιοχή μας, όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη αθλητική διοργάνωση. Μια διοργάνωση που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως τα άτομα με αναπηρία με τη θέληση που διαθέτουν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τόσο σπουδαίοι αθλητές, τόσο σπουδαίοι άνθρωποι, να βρίσκονται κοντά μας και να αγωνίζονται για τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσουν τους αθλητές και τα παιδιά που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ανέφερε: «Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες δεν είναι μια ημέρα που προσφέρεται για εορτασμούς. Αποτελεί αφορμή για ευαισθητοποίηση και προβληματισμό σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης  και επαγγελματικής αποκατάστασης  των ατόμων με αναπηρίες στην χώρα μας. Ο αθλητισμός είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική δραστηριότητα για τα άτομα με αναπηρίες, η οποία βοηθάει τόσο στην ψυχολογική ολοκλήρωσή τους, όσο και στην βελτίωση των σωματικών ικανοτήτων τους. Ως Δήμος Καρδίτσας στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ και θέλοντας να αναδείξουμε την σημασία του αθλητισμού στη ζωή των ατόμων με αναπηρίες, συμμετέχουμε μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) στην διοργάνωση του «3ποντου της Αγάπης». Θέλουμε να δώσουμε στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και να αντιληφθεί ότι οι ιδιαιτερότητες αυτές δεν τους εμποδίζουν να συμμετέχουν σε πολύπλευρες αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα ελπίζουμε ότι με την εκδήλωση αυτή θα ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μέρος της ζωής τους.  

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας. Ελάτε όλοι να χειροκροτήσουμε τους αληθινούς πρωταθλητές της ζωής».

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή εθνικού διαδημοτικού δικτύου υγιών πόλεων – προαγωγής υγείας στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο του φόρουμ δημόσιας υγείας και κοινωνικής ιατρικής
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας: «Με γρήγορα βήματα έρχεται για να συνεχίσει τον σφαγιασμό μισθών»