Ειδήσεις

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συνεχάρη ο δήμαρχος Τρικκαίων


Και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συγκαταλέγεται στα σχολεία που συνεχάρη ο Δήμαρχος Τρικκαίων, για μια ακόμη σημαντική διάκριση. Η χορεία των βραβευθέντων σχολείων αυξάνεται, καθώς υλοποιούν δράσεις ή μετέχουν σε προγράμματα, σημαντικά για τους μαθητές, με εκπροσώπηση του Δήμου στον εκπαιδευτικό τομέα. Ετσι, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυξάνεται η αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας από τη νέα γενιά του Δήμου μας.
Η συγχαρητήρια επιστολή αφορά στη βράβευση για τη δράση, που διοργανώθηκε από τον φορέα  Science View και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Μουσικό Σχολείο  κατέλαβε την πρώτη θέση για την καλύτερη μουσική, ενώ του απονεμήθηκε διάκριση με τίτλο «Αναπαράσταση επιστημονικών εννοιών». Το έργο στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεργασία καθηγητών του σχολείου, οι οποίοι διδάσκουν Θέατρο, Πληροφορική, Μουσική, και Φυσική, με μαθητές.

 

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:
«Αγαπητή κ. Διευθύντρια,
Ηταν προφανές ότι η παράδοση της ποιοτικής ενασχόλησης με τη μουσική, που έχει δημιουργηθεί στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, θα είχε και έναν – ακόμη έναν – αντίκτυπο σε βραβείο.
Η βράβευση των μαθητών του τμήματος Β1 Γυμνασίου και όσων απαρτίζουν το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής, στη Δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο», αποδεικνύει ότι οι δυνατότητες του Σχολείου – και επομένως και οι προκλήσεις – συνεχώς αυξάνονται. Κάτι που περιποιεί τιμή για την τοπική μας κοινωνία, που ζει κι αναπνέει τον αέρα της υπερηφάνειας για τους διαπρεπείς τρικαλινούς  δημιουργούς της Μουσικής.
Στο πλαίσιο αυτό, σας παρακαλώ να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Τρικαλινών, στους/στις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αθανασία Τσιοτινού, Αθανάσιο Βαγενάς, Ιωάννη Μπέης, Γεώργιο Καρατώλο και Αθανάσιο Τσουκνίδα, για την πρωτοβουλία, την υλοποίηση και τη βράβευση, όπως πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψή σας, στους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών και, κυρίως, στα ίδια τα παιδιά, που συνέθεσαν την ομάδα που εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο Τρικκαίων».

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Η επιστροφή της χρυσής Ακαδημίας Χορού Τρικάλων!
Επόμενο άρθρο Συνέλευση Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών