Ειδήσεις

Το γήπεδο του αθλήματος Μπότσε χώρος άθλησης για τους φοιτούντες του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων


Το πιο όμορφο δώρο πήραν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων. Το γήπεδο του αθλήματος Μπότσε, είναι πλέον γεγονός! Το γήπεδο που χρηματοδοτήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων, μετά από αίτημα της Δ/νσης του Ειδικού Σχολείου, πλέον θα είναι ο χώρος άθλησης για τους φοιτούντες.
Ήταν ένα αίτημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της διεύρυνσης των ενδιαφερόντων των μαθητών, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα… υπάρχει! Και μάλιστα, Στους τελευταίους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2016 που διεξήχθησαν στο Λουτράκι, συμμετείχε το Ε. Ε. Ε. Ε. Κ. Τρικάλων με 4 αθλητές. Και οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό (A΄ Κατηγορία), το ασημένιο στο διπλό κοριτσιών (Δ΄ Κατηγορία) και το ασημένιο στο διπλό αγοριών (A΄ Κατηγορία).
Σήμερα το μεσημέρι, παρούσης της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Έφης Λενβέντη, έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου, για ένα άθλημα που αφορά σε άτομα με αναπηρία. Το γήπεδο Μπότσε έχει διαστάσεις 18,29μ. Χ 3,66μ. με πλαϊνά και ακραία τοιχώματα και η επιφάνειά του μπορεί να είναι στρωμένη με μοκέτα, γκαζόν κ.τ.λ., με την προϋπόθεση να μην επηρεάζει την πορεία της μπάλας.

Το Μπότσε αποτελεί άθλημα των Special Olympics από τους Παγκόσμιους Αγώνες του 1991.

Τα επίσημα αγωνίσματα του Μπότσε είναι:

  1. Ατομικό (1 παίκτης)
  2. Διπλό (2 παίκτες ανά ομάδα )
  3. Ομαδικό (4 παίκτες ανά ομάδα )
  4. Unified Sports (Αγώνες Κοινωνικής Ένταξης) Bocce Doubles (1 αθλητής με 1 συνοδό αθλητή)
  5. Unified Sports Bocce Team (2 αθλητές με 2 συνοδούς αθλητών)

Παίζεται με 8 μπάλες (4 κόκκινες και 4 πράσινες ανά ομάδα) και 1 μικρότερη μπάλα στόχου (άσπρη). Στο Ατομικό ο κάθε παίκτης ρίχνει 4 μπάλες, στο Διπλό 2 και στο Ομαδικό 1 μπάλα.

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944
Επόμενο άρθρο Η ιστορία του υψηλότερου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα