Ειδήσεις

Τα προβλήματα των καθαριστριών των διδακτηρίων του Δήμου επί τάπητος


Με αιτήματα εν όψει πανελλαδικής απεργίας, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Δήμαρχο Τρικκαίων, οι καθαρίστριες των διδακτηρίων του Δήμου.
Συνοδευόμενες από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Κόσσυφα και την πρόεδρο του Σωματείου του κ. Τραγάνη, έκαναν μια αναφορά στα αιτήματά τους, πριν την απεργία της Πέμπτης 30 Ιουνίου
Δύο από τα πέντε αιτήματα πάντως, έχουν ήδη επιλυθεί από τον ίδιο τον Δήμο Τρικκαίων. Το ένα, είναι η πλήρης καταβολή όλων των δεδουλευμένων για όλες τις εργαζόμενες, ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας συμβάσεων, από το αποθεματικό του. Κι αυτό, παρότι το κράτος δεν έχει ακόμη αποδώσει στον Δήμο τα ποσά για την πληρωμή τους. Το δεύτερο, ότι η παρακράτηση 10% στις αμοιβές, που έγινε σε όλη τη χώρα, στον Δήμο Τρικκαίων ισοσταθμίστηκε με την καταβολή του ίδιου ποσού, από το αποθεματικό των Σχολικών Επιτροπών.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι σαφώς και ο Δήμος επιθυμεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, και σε δικαιώματα με άδειες και μητρότητα. Τόνισε, επίσης, ότι για τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν, αυτά θα πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα της γενικότερης κατάστασης του Δήμου, αλλά και με συνεργασία, για τη σταδιακή υλοποίησή τους.
Παρέστησαν επίσης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα, ως τέως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Αναστασίου

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.

Προηγούμενο άρθρο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη
Επόμενο άρθρο Σ.Π.Ορ.Τ.:Από το Βένετο στο Καμάρι του Πηλίου