Ειδήσεις

Σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Πύλη


Στην κατασκευή νέου σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου δυναμικότητας 490 θέσεων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Πύλη Τρικάλων. Δημοπρατείται το έργο προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το κλειστό Γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 18.601,74 m2, στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 78  του οικισμού της Πύλης, στο οποίο βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα των διδακτηρίων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Πύλης.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια του πολίτη, μια Περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων και στον τομέα του αθλητισμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Όσο περισσότερα σύγχρονα και ασφαλή γυμναστήρια έχουμε, τόσο περισσότερα παιδιά θα καλλιεργούν υγιή πρότυπα ζωής, κουλτούρα συνεργασίας, ομαδικής προσπάθειας και ευγενούς άμιλλας. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε  συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους,  υλοποιούμε  έργα σημαντικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών  και ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν και θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Το έργο

Το κτίριο του κλειστού Γυμναστηρίου  περιλαμβάνει:

  • Χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων
  • Κερκίδες για 490 θεατές
  • Γραμματεία – Γραφείο γυμναστών
  • Ιατρείο – αναρρωτήριο
  • Κυλικείο
  • Βοηθητικοί χώρους:

–           χώροι υγιεινής αθλούμενων και κοινού

–           αποδυτηρίων (ανδρών-γυναικών)

–           αποθήκη

–           χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

  • Ημιυπαίθριο χώρο

Προβλέπονται οικοδομικές εργασίες και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευτυχισμένο 2022 από τα Τρίκαλα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!
Επόμενο άρθρο Αντιπλημμυρικά έργα στον οικισμό της Κάτω Παλαιοκαρυάς Πύλης