Ειδήσεις

Συνεχίζεται η δράση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια


Συνεχίζεται η δράση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων έχει την προεδρία. Μετά την επανασύστασή του και την πραγματοποίηση ημερίδας στα Τρίκαλα, μια δεύτερη ημερίδα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στα Γρεβενά. Θέμα της, τα «Ποτάμια συστήματα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον» και συνδιοργανωτές, ο Δήμος Γρεβενών, η ΔΕΥΑ Γρεβενών και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια.
Ο Ληθαίος ποταμός, ως στοιχείο παρεμβάσεων και δράσεων – πρότυπο, απετέλεσε σημείο αναφοράς στη διάρκεια τοποθετήσεων από συνέδρους. Εξάλλου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Γούλας, που εκπροσώπησε τον Δήμο, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις για προστασία και ανάδειξη του ποταμού, υπό το γενικό πρίσμα «Ζούμε (σ)το ποτάμι». Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχει στη ζωή της πόλης ο Ληθαίος, τόσο ως ιστορικό στοιχείο σχετιζόμενο με τον θεό Ασκληπιό, όσο και ως σύγχρονος πόλος έλξης, για τρικαλινούς και επισκέπτες.
Ως προς την ημερίδα συνολικότερα, οι ομιλητές, σύμφωνα και με τον Δήμο Γρεβενών, ανέδειξαν την αξία των αστικών και όχι μόνο ποταμιών ως στοιχείο ζωής και πολιτισμού των πόλεων, ενώ αναπτύχθηκαν προτάσεις αξιοποίησης και αναβάθμισής τους με σεβασμό πάντα στην περιβαλλοντική τους προστασία.
Ως κυριότερα συμπεράσματα από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψαν, η ανάγκη άμεσης κωδικοποίησης της νομοθεσίας που διέπει την διαχείριση των ποταμών και η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορά εμπλεκόμενου φορέα, ενώ αποφασίσθηκε η συνέχιση της διοργάνωσης ανάλογων ημερίδων με την σκυτάλη να παίρνουν από τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, η Λάρισα και η Λειβαδιά τους επόμενους μήνες.
Παρόντες ήταν επίσης από την πλευρά των Τρικάλων, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος (ως πρώτος πρόεδρος του Δικτύου) και ο κ. Γ. Χαρίσης ως μέλος της Γραμματείας του Δικτύου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Άμεση η δράση του Δήμου Τρικκαίων για την ιλαρά
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στα Τρίκαλα