Πρωτοσέλιδο

Συνεργασία Δ. Τρικκαίων με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


Συνεργασία με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του πρόσφυγες στην Ελλάδα, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Φιλίπ Λεκλέρκ επισκέφθηκε τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο, για να συζητήσουν θέματα ενδιαφέροντος για τους πρόσφυγες. Η διαπίστωση στα ζητήματα των διεθνών εξελίξεων, μετά και την αντιπαράθεση Ολλανδίας – Τουρκίας, ήταν ότι η κατάσταση βαίνει ήρεμη. Ενώ και σε επίπεδο εξελίξεων με τις ροές στη χώρα μας, διαπιστώθηκε μια νηνεμία.
Ταυτοχρόνως, έγινε συζήτηση για τα θέματα που άπτονται των ενεργειών του Δήμου σε ζητήματα βελτίωσης της εγκατάστασης για τους πρόσφυγες.
Επίσης, ο κ. Λεκλέρκ μετέφερε την εμπειρία από άλλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά) για το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων σε σπίτια.
Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο κατοικίας των προσφύγων και ενδελεχής συζήτηση για θέματα που τους αφορούν.
Μαζί με τον κ. Λεκλέρκ παραβρέθηκαν οι κυρίες Μάχα Κασούρ και Γιόκο Μτασουμότο από το γραφείο της Αρμοστείας στη Λάρισα, ο κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, υπεύθυνος για τις σχέσεις της Αρμοστείς με τους φορείς και ο κ. Κ. Παπαθανασίου, υπεύθυνος της Αρμοστείας για τα Τρίκαλα. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστη και η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλένα Μητσιάδη

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνονται τα έργα αποχέτευσης στον Πύργο
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στο Let’s Do It Greece