Ειδήσεις

Συνάντηση Φώτη Καψάλη με τον Δήμαρχο Τρικαίων Νίκο Σακκά


Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης,συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά και συζήτησαν για τις επιπτώσεις και τις ζημιές του Daniel στο Δήμο, την πορεία αποκατάστασης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές όλων των δημοτών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα επικεντρώνονται στα χωριάΜεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή και Φωτάδα, που χαρακτηρίστηκαν κόκκινα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Περίπου 750 άτομα από τα Καλύβια μετακινήθηκαν υποχρεωτικά και διαμένουν σε ξενοδοχεία και κοντέινερ στα Τρίκαλα. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στα εδαφικά όρια του Δήμου εκτιμάται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι που επλήγησαν και ο Δήμος Τρικκαίων αναζητά τις βέλτιστες λύσεις χρηματοδότησης για να καλύψει τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το κρίσιμο ζήτημα για τη Θεσσαλία είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο γίνεται πιο γρήγορα και υλοποιηθούν τάχιστα τα αναγκαία έργα ώστε να θωρακιστεί η περιοχή συντεταγμένα και οργανωμένα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι είναι αναγκαία η συνδρομή της ΕΕ για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Φώτης Καψάλης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται να αποκτήσει τα αναγκαία εργαλεία που θα  της επιτρέψουν να στέκεται δίπλα στους πολίτες. Το κρίσιμο δίλημμα των ευρωεκλογών είναι να ακουστούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλίας στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων γεγονός που καθιστά απολύτως κρίσιμη την κατάλληλη επιλογή των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στην Ευρώπη. Δεν αναζητούνται κομματικοί αντιπρόσωποι στις Βρυξέλλες αλλά οι εκπρόσωποι της κοινωνίας, που θα αναδείξουν τα προβλήματα, θα καταθέσουν τα αιτήματα, θα τεκμηριώνουν και θα διαπραγματεύονται τις κατάλληλες λύσεις για να επανέλθει η ζωή στη Θεσσαλία.

Στις 9 Ιουνίου με τη συμμετοχή μας και την επιλογή μας και στο Δήμο Τρικκαίων παίρνουμε την απόφαση να Πάμε από την Αρχή και να Πάμε Αλλιώς.

 

Προηγούμενο άρθρο Κωστής Χατζηδάκης από τα Τρίκαλα: Η Θεσσαλία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον
Επόμενο άρθρο Από τη Θεσσαλία ξεκινά το πρόγραμμα Απόλλων