Ειδήσεις

Συνάντηση του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τον Υπουργό Οικονομικών και συνομίλησαν μαζί του για θέματα μείζονος σημασίας της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας. «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ενίσχυση της οικονομίας είναι κάτι που θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της εκάστοτε Κυβέρνησης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ και στη συνέχεια έθεσε προς τον Υπουργό θέματα όπως το φορολογικό πλαίσιο, η ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα κόκκινα δάνεια, ο φόρος στο κρασί, η περιφερειακή ανάπτυξη, το clawback και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτος έδωσε έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα και στην καθιέρωση σταθερών κανόνων στην οικονομία που ευνοούν την επιχειρηματικότητα. Επισήμανε επίσης ότι σημαντικό ρόλο έχει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι η οριστική λύση θα απαιτήσει χρόνο, ενώ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τον ΕΦΚ στο κρασί.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων και η μείωση του στόχου του πρωτογενές πλεονάσματος. Παρότρυνε δε τις επιχειρήσεις να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και να επενδύουν στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αχιλλέας Νταβέλης υπέβαλεστον Υπουργό  την  πρόταση του ΣΘΕΒ με κοινωνικά χαρακτηριστικά που αφοράστηναύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να  υπάρξει άμεση συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία σε θέματα που αφορούν στο επιχειρείν, με σκοπό την εξεύρεσηλύσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Ακολουθούσε συζήτηση του Υπουργού με μέλη του ΔΣ και εκπροσώπους επιχειρήσεων για κλαδικά θέματα, θέματα εξαγωγών και επενδύσεων.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στις Βρυξέλλες για τη φέτα
Επόμενο άρθρο Προχωρά το έργο της ύδρευσης για οικισμούς της Φαρκαδόνας