Ειδήσεις

Συνάντηση του Δήμαρχου Πύλης, Μαράβα Κ στο Δημαρχείο, με την Δρ. Όλγα Ιακωβίδου και Δρ. Παρταλίδου Μαρία


Ο Δήμαρχος Πύλης, κύριος Μαράβας Κωνσταντίνος συναντήθηκε χθες (6/7/2016) , στο Δημαρχείο της Πύλης,  με την Δρ. Όλγα Ιακωβίδου  και Δρ. Δρ. Παρταλίδου Μαρία, καθηγήτριες της  κατεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.

Οι Δρ. Ιακωβίδου  Όλγα και Παρταλίδου Μαρία, βρίσκονται στον Δήμο Πύλης , για την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στα ορεινά του Δήμου Πύλης το οποίο χρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009 – 2014 του προγράμματος Ακαδημαϊκή Έρευνα στους τομείς προτεραιότητας «Διαφορετικότητα, ανισότητες και κοινωνική ενσωμάτωση». Πιο συγκεκριμένα, το έργο «ΑΙΘΗΚΟΣ», αφορά τη δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς .

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στην Ελάτη, την Δευτέρα 5  Ιουλίου και Τρίτη 6 Ιουλίου 2016  τα παρακάτω σεμινάρια:

  • «Ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα  αγροτουριστικών επιχειρήσεων».
  • «Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί στην ελληνική ύπαιθρο, :η ίδρυση , η λειτουργία και η ανάπτυξη τους η πτώση τους», με εισηγήτρια την Δρ. Όλγα Ιακωβίδου .
  • «Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Καινοτομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
  • «Επιχειρηματικότητα” …κάτι παραπάνω από την έναρξη μιας επιχείρησης». με εισηγήτρια την Δρ. Παρταλίδου Μαρία.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο Πανεπιστημιακοί, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Πύλης για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος και συζήτησαν μαζί τους, για τις δυσκολίες, τα τοπικά προβλήματα του Αγροτικού Τομέα, αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας, τόνισε την σημασία που έχει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, η προσφορά τεχνογνωσίας και  βοήθειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στους ορεινούς πληθυσμούς.

Προηγούμενο άρθρο Το Deadpool στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στη Λάρισα