Πρωτοσέλιδο

Συγκεκριμένες δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Τρικκαίων


Συντονισμένα βήματα για την τουριστική – αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων, μετά και την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κ. Ελενας Κουντουρά στον Μύλο των Ξωτικών. Η υπουργός, επισκεπτόμενη τις εργασίες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στη χώρα, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, εντυπωσιάστηκε από τον χώρο και το επίτευγμα.
Ενθερμη για τον Μύλο των Ξωτικών η κ. Κουντουρά, μετά την ξενάγηση από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ανέπτυξε τις απόψεις της και τις συγκεκριμένες τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει ο Δήμος, για την προώθηση του «δρόμου» που προωθείται από τα Τρίκαλα: Σχέδιο Ασκληπιός, Ιαματικές Πηγές Ριζώματος, Πολιτισμός και Τεχνολογία, αποτελούν το γενικό πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου. Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε αναλυτικά τις μέχρι τώρα καταβληθείσες προσπάθειες, εστιάζοντας στο μέλλον. Προφορικώς και στο υπόμνημα που κατατέθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων ζήτησε από την κ. Κουντουρά:
«- Στήριξη στο «Σχέδιο Ασκληπιός», που αξιοποιεί μοναδικά την προσφορά του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλλειψη Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων, είναι σημαντική η βοήθειά και πίεσή σας προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημα που υποβάλλαμε πριν ενάμισι χρόνο, για παράδοση στον Δήμο Τρικκαίων, του στρατοπέδου της πρώην ΤΑΞΥΠ όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε το Διαχρονικό Μουσείο της πόλη των Τρικάλων.
– Συνδρομή στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του ιαματικού πόρου Ριζώματος και η γενικότερη βοήθεια στην προώθηση του πλέον σύγχρονου θερμαλιστικού κέντρου στη χώρα
– Ασκηση πίεσης προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), μετά και τις πληροφορίες για προσκόμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο εν λόγω δρόμος ανοίγει ακόμη περισσότερο την τουριστική αγορά των Τρικάλων προς τις νότιες περιοχές της χώρας».
Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις για τις σχολικές εκδρομές:
– Μουσεία Τσιτσάνη – Ματσόπουλου – Αθλητικό,
– εκπαιδευτικό πάρκο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,
– ποδηλατόδρομοι,
– ποτάμιο και παραποτάμιο σύστημα,
– προγραμματισμός για το Μουσείο Τεχνολογίας
– ολοκλήρωση του διαδραστικού Σπιτιού Τρικαλινών Καλλιτεχνών, κ.α.
Στη συζήτηση τέθηκαν και ζητήματα για την ειδικότερη προοπτική του Δήμου σε σχέση με την ολοκληρωμένη προβολή των δράσεών του, στη βάση του συνολικότερου σχεδιασμού.
Παρόντες ήταν, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ντίνα Δήμα, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλας, καθώς και στελέχη του γραφείου της υπουργού.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Στο ροζ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού το Μουσείο Τσιτσάνη
Επόμενο άρθρο Δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Καλαμπάκας