Ειδήσεις

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δημοσιογράφους που μηνύθηκαν από εργολάβο στα Τρίκαλα


Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου συνεχίζεται και πιθανότατα ολοκληρώνεται η δίκη των επτά συνδικαλιστών, αλληλέγγυων και δημοσιογράφων, που μηνύθηκαν από τον εργολάβο, που είχε την καθαριότητα στο νοσοκομείο Τρικάλων, διότι το καλοκαίρι του 2014 συμπαραστάθηκαν στον αγώνα καθαριστριών, που ήταν απλήρωτες επί μήνες και υφίσταντο εργοδοτικό εκφοβισμό.

Τότε είχε κληθεί στο Νοσοκομείο η Επιθεώρηση Εργασίας και το θέμα είχε φιλοξενηθεί σε τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, αλληλέγγυοι βρέθηκαν στα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους επτά. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, από τις καταθέσεις του μηνυτή εργολάβου αλλά και από τις καταθέσεις των καθαριστριών και των αλληλέγγυων φάνηκαν καθαρά αυτά που περιγράφονται ως «νέες εργασιακές σχέσεις», «ευελιξία», «εργαζόμενος – λάστιχο», «εργοδοτική τρομοκρατία».

Στις 18 Νοεμβρίου πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Για να αποδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε ενωμένοι και συμπαραστεκόμαστε ο ένας τον άλλο στην αδικία, την εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να αποδείξουμε στην πράξη την εργατική και ταξική αλληλεγγύη σε όποιον/α τόλμησε να σηκώσει ανάστημα, σε όποιον/α έδωσε το χέρι στον εργαζόμενο που αγωνίστηκε για τα δίκια του: Για εργασία, μισθό, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 7 ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Προηγούμενο άρθρο Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ομιλία Κ.Αγοραστού, προέδρου ΕΝΠΕ στη γενική συνέλευση ΚΕΕΕ