Ειδήσεις

Στο 85% οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στον Δήμο Τρικκαίων


«Υψηλές πτήσεις» για την εμβολιαστική κάλυψη του Δήμου Τρικκαίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 84,74% του πληθυσμού του Δήμου Τρικκαίων. Ποσοστό αρκετά υψηλό, που δείχνει την αμεσότητα απόκρισης των τρικαλινών στην προσπάθεια προστασίας από τον κορονοϊό. Επίσης, όσοι/ες είχαν κάνει έστω τη μία δόση, ανέρχονταν την ίδια ημέρα, στο ομοίως υψηλό 88,29%.
Οι αριθμοί αυτοί κατατάσσουν τον Δήμο Τρικκαίων στην 25η θέση (χωρίς να συνυπολογίζονται τα νησιά) στη σχετική κατάταξη με το ποσοστό εμβολιασμού σε όλη τη χώρα.
Ο Δήμος Τρικκαίων από την πρώτη στιγμή διάθεσης του εμβολίου βγήκε μπροστά και συμμετείχε στην προσπάθεια ενημέρωσης για την προστασία της υγείας των πολιτών. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες από κοινού με φορείς, που οδήγησαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και εκπροσώπους των ιατρικών φορέων, σε επισκέψεις στα εμβολιαστικά κέντρα, σε εμβολιασμό στον Μύλο των Ξωτικών, σε καμπάνια ενημέρωσης – και ομιλία – σε χωριά, σε διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης. Στόχος, η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών και η προστασία της υγείας όλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες στο Ζάρκο βελτιώνει η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας