Ειδήσεις

Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Εργατικά ατυχήματα, ευθύνες παραγόντων και εισαγωγή στην υγεία και ασφάλεια της εργασίας


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας συνδιοργανώνουν διήμερο δια ζώσης σεμινάριο την Τρίτη 29  & την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ώρες 17:00–21:00, με θέμα: «Εργατικά ατυχήματα, ευθύνες παραγόντων και εισαγωγή στην υγεία και ασφάλεια της εργασίας», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα (Λεωφ. Καραμανλή & Βιομηχανίας, 1ος όροφος).

Στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του νομοθετικού πλαισίου των καθηκόντων του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας αλλά και ανάπτυξη των προδιαγραφών των χώρων εργασίας.Διακριτή ενότητα αποτελούν το θεσμικό πλαίσιο των εργατικών ατυχημάτων, τα θέματα εργονομίας και χειρωνακτικής ανύψωσης φορτίων αλλά και η ασφαλής εκκένωση χωρών, η πυρασφάλειά και σωστή διαχείριση των ατομικών μέσων προστασίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθεί τους εκπαιδευομένους μια πλήρης εικόνα των μέτρων προστασίας που πρέπει να διέπουν το σύνολο των παραγωγικών διαδικασιών, να ενημερωθούν για τις μεθόδους αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και να κατανοήσουν τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης στα εργαλεία υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Στέργιος Νάρης, διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, υπεύθυνος του παραρτήματος ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε Θεσσαλίας, με πολυετή εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Χαρούλα Γκουσγκούνη) στο τηλέφωνο: 2410555507 και το email: members@sthev.gr.

Προηγούμενο άρθρο ΚΕΘΕΑ: Ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης κάθε Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία το 12ο Συνέδριο με τίτλο: Ημέρες Νευρολογίας