Ειδήσεις

Πρόγραμμα «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» για δύο Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων


Το μέλλον της ανακύκλωσης και η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινούν από τα σχολεία. Για τον λόγο αυτόν, δύο Δημοτικά Σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων. Το 6ο και το 27ο μετείχαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 σε ένα σημαντικό πρόγραμμα, με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Πρόκειται για δράση που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο παρέστησαν, ο τ. Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εκπαίδευσης των νέων τρικαλινών στη διαλογή απορριμμάτων στην πηγή, καθώς με αυτό το σύστημα θα λειτουργεί η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που κατασκευάζεται για την ΠΑΔΥΘ και όλους τους Δήμους της δυτικής Θεσσαλίας. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών με το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε Δήμους της χώρας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη του βόλεϊ Βασίλη Κουρνέτα, ενώ οι ειδικοί της Γραμματείας παρουσίασαν τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή και την ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στον μπλε και στον κίτρινο κάδο.

Παρέστη επίσης ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, ενώ τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Αναδεικνύεται και η βιομηχανική κληρονομιά των Τρικάλων - Σημαντική ημερίδα στον μύλο Ματσόπουλου
Επόμενο άρθρο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. για την ανάπτυξη αναγκαίων έργων υποδομής