Ειδήσεις

Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στην Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα


Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, περιόδευσε στην Καλαμπάκα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μετεώρων, Λευτέρη Αβραμόπουλο και με τον Αντιδήμαρχο ανασυγκρότησης της Υπαίθρου του τομέα Κλεινοβού-Χασίων, Αθανάσιο Καψάλη. Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι επιπτώσεις του Danielστην περιοχή τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και για το πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός του Δήμου αλλά και η πορεία αποκατάστασης των ζημιών, ιδίως σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, τις υποδομές ύδρευσης και στις γέφυρες της περιοχής. Οι δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί του Δήμου, πρακτικά είναι αποκομμένοι από την Καλαμπάκα γεγονός που επηρεάζει τόσο τη ζωή των μόνιμων κατοίκων όσο και το συνολικό αποτύπωμα του τουρισμού στην τοπική οικονομία.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Καψάλης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας στην Καλαμπάκα με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως γύρω από την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών δομών που καλύπτουν τις ανάγκες των απομακρυσμένων χωριών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι συζητήσεις με τους κατοίκους της Καλαμπάκας, όπου είναι εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κεντρική κυβέρνηση και ο φόβος της πλειοψηφίας ότι σε ανάλογες θεομηνίες θα κινδυνεύσουν και πάλι οι ζωές και οι περιουσίες του μόνιμου πληθυσμού.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, επισκέφθηκε τα Τρίκαλα όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ) και πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων, Χρήστο Μπλουγούρα. Στο επίκεντρο και πάλι ήταν οι καταστροφές του Ντάνιελ στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης Τρικάλων, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται για τον εκσυγχρονισμού του δικτύου με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Ο Φώτης Καψάλης σε όλες τις επαφές που είχε τόνισε ότι η έλλειψη των αναγκαίων υποδομών προστασίας είναι αδικαιολόγητη, ιδίως μετά την καταστροφή που έφερε ο Ιανός. Το ότι η κακοκαιρία Daniel βρήκε την περιοχή το ίδιο απροστάτευτη όπως και ο Ιανός, αποδεικνύουν ότι σε βασικά ζητήματα για τη ζωή και την προστασία του πληθυσμού η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη. Είναι σαφές σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας, ότι  απαιτείται επιτέλους σοβαρότητα και σωστός σχεδιασμός για να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια οι πολίτες των Δήμων Μετεώρων και Τρικάλων αλλά και για να ανακοπεί το κύμα φυγής του πληθυσμού από την περιοχή.

Στις 9 Ιουνίου, οι κάτοικοι των Δήμων Μετεώρων και Τρικάλων θα στείλουν το μήνυμα Νέας Αρχής για τον τόπο τους για να γίνουν τα πράγματα Αλλιώςγια να μην γίνουν κλιματικοί πρόσφυγες αλλά για να μπορέσουν να χτίσουν και πάλι τη ζωή τους στον τόπο τους χωρίς να φοβούνται την επόμενη κακοκαιρία.

Προηγούμενο άρθρο Χορευτική γιορτή στο Ε΄ΚΑΠΗ του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Φιλοξενία Σέρβων τουριστικών πρακτόρων, travel bloggers και δημοσιογράφων στο Δήμο Μετεώρων