Ειδήσεις

ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων : Δυναμώνουμε τον αγώνα


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τσακίζει με κάθε τρόπο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Δημιουργούν έναν καθημερινό εφιάλτη για τις οικογένειες μας, για να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νόμου λαιμητόμου για ασφαλιστικό και φορολογικό, φέρνουν νέα μέτρα ύψους 1,8 δις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 

  • Την παραπέρα απογείωση της φοροληστείας, με την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%
  • Την αύξηση του φόρου σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, φυσικό αέριο.
  • Την επιβολή επιπρόσθετων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Το άνοιγμα της αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια» και την αναμενόμενη επιτάχυνση των κατασχέσεων.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Στήνουν ένα αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, χωρίς καν να αναγκάζονται να τα ψηφίσουν στη βουλή, κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα..

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Αποδείχθηκε ότι όποια κυβέρνηση υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα, συμπορεύεται και εφαρμόζει τη στρατηγική της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης. Ματώνει τους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας

Αποδείχθηκε ότι η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης – Ε.Ε – κομμάτων του κεφαλαίου δε στριμώχνεται με «δημιουργικούς διαλόγους και χρήσιμες προτάσεις» όπως για χρόνια μας έλεγαν οι διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να μας κοιμίζουν. Το μόνο που φοβούνται και υπολογίζουν είναι οι αγώνες μας, η οργανωμένη και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη και συμμαχία που στοχεύει τον πραγματικό ένοχο και παλεύει για την ανατροπή του

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε,  Ε.Σ.Ε.Ε,  

Έδωσαν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση. Αθωώνουν τη στρατηγική υπεράσπισης του κεφαλαίου που αυτή υλοποιεί σκορπώντας αυταπάτες ότι κάτι θα κερδίσουμε και εμείς από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.

Υπονόμευσαν τους αγώνες μας μέχρι την τελευταία ώρα, σαμποτάροντας την απεργία και σκορπώντας κλίμα απογοήτευσης και μοιρολατρίας.

Απέδειξαν ότι η πολιτική τους είναι χρεοκοπημένη, δεν μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματιών.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ  – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ – ΝΕΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά είναι ο μόνος αναγκαίος.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθούν οι βαριές απώλειες στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα που κατακρεουργούνται . Για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θα περισσέψουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!

Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές του αγώνα. Να  βγούμε στους δρόμους της πάλης ξεπερνώντας αναστολές και φόβους. Η αναμονή και η ανοχή δοκιμάστηκαν.

Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας. Να γίνουν αποκούμπι και εργαλείο της πάλης μας. Με δυνατή οργάνωση και αλληλεγγύη, με κοινό αγώνα και συλλογική δράση μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη. Σε συμμαχία με το εργατικό κίνημα, τα μπλόκα της αγροτιάς, με τις γυναίκες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, να ενισχύσουμε τη δική μας συμμαχία, του μοναδικού αντίβαρου απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ανατροπή της στρατηγικής κεφαλαίου – κυβέρνησης- ΕΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Προηγούμενο άρθρο Επανεγγραφές των παιδιών στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς
Επόμενο άρθρο Πιο αυστηροί έλεγχοι και βραδινές περιπολίες για τα τραπεζοκαθίσματα