Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από εργατικά σωματεία των Τρικάλων


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι  της Δευτέρας εκπρόσωποι Εργατικών Σωματείων έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Τρίκαλα.

Απαίτησαν να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και καμία διακοπή σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50% και να καταργηθούν τα χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά.Με το πανό και τη ανακοίνωση που μοίραζαν στους καταναλωτές  κατήγγειλαν πως ο λαός για μια ακόμα φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά υπηρετούν, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει δραματικές επιπτώσεις, για τα χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης, που τα τελευταία χρόνια ζουν σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας.

Τα σωματεία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους , αποτέλεσμα του συντονισμού  της δράσης τους μέσα από τη σύσκεψη της προηγούμενης βδομάδας με κινητοποίηση την Τετάρτη 15  Σεπτέμβρη -1:30μμ στη Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης (πλατεία ΟΤΕ) – για μέτρα προστασίας στα σχολεία και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Απαιτούν τη λήψη όλων των ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια στα σχολεία, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα.Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ναι στον εμβολιασμό – όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων, δηλώνοντας  δηλώνοντας πως «δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας».Να γίνουνπροσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και ανάγκες, να μην εφαρμοστεί ο «κόφτης» στην Παράλληλη Στήριξη. Επίσης ζητούν σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Στην βάση του συντονισμού της δράσης τους τα σωματεία καταλήξαν επίσης  στις παρακάτω κινητοποίησεις και δράσεις:

  • Στήριξη στην Κινητοποίηση των Μουσικών την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατία Ρήγα Φεραίου
  • Πολιτιστική Δράση με Θεατρική παράσταση την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στις 8 μμ στο υπάιθριο θέατρο του Φρουρίου. Θα παρουσιαστεί το έργο «Τρωάδες» από την Θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.

Τα σωματεία που συμμετείχαν στην σύσκεψη:

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών , Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων , Σωματείο Μισθωτών Λογιστών και Βοηθών λογιστών

Παράρτημα Τρικαλων Πανελληνίου Μουσικου Συλλόγου

Προηγούμενο άρθρο 32 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Το ΥΠΑΑΤ προωθεί έργα που δίνουν λύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων