Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τους διακριθέντες της Ολυμπιάδας


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου  2017 στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές που διακρίθηκαν στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα,  καθώς και στην 49η Ολυμπιάδα Χημείας.

Υποδεχόμενος τους μαθητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους χαρακτήρισε «τη ζωντανή έκφραση της αριστείας» και από την πλευρά του ήθους και του τρόπου ζωής τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «Η γενιά σας, ο Λαός μας, ο Τόπος μας θα πάνε μπροστά. ‘Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω’» και πρόσθεσε: «Ευτυχώς, οι δυνάμεις υπάρχουν και αυτές οι δυνάμεις  ξέρουν να πορεύονται με βάση την παράδοση αυτού του Τόπου και την προοπτική του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επιτυχία των μαθητών και ειδικότερα στην επίδοση εκείνων που μετείχαν στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών γιατί είναι η  καλύτερη που έχει επιτευχθεί ως σήμερα για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν 1 Χρυσό, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλιο κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 12η θέση σε συνολικά 111 χώρες. Ειδικότερα, οι μαθητές που κατέκτησαν μετάλλια ήταν οι: Γεωργιάδης Β., Μελάς Χ.-Δ., Λώλας, Δ., Τσιάμης, Ρ., Τσιντσιλίδας, Δ. και Ψυρούκης Ρ. Στην αποστολή συμμετείχαν και δυο Τρικαλινοί. Ο Δημήτριος Λώλας,   μαθητής της Α΄ Λυκείου που κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο και ο Σιλουανός Μπραζιτίκος  ως υπαρχηγός της αποστολής.

Η διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει όλους τους μαθητές της αποστολής, τον αρχηγό Καθηγητή Ανάργυρο Φελλούρη, τον υπαρχηγό Σιλουανό Μπραζιτίκο, τις οικογένειες των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν και συμπαραστέκονται τους μαθητές.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις στην Καλαμπάκα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Επόμενο άρθρο Ηρακλής Φίλιος: Η Δύση σκότωσε τον Θεό – Η Ανατολή τον ανέστησε