Ειδήσεις

Ο Δήμος Τρικκαίων για το θέμα των Σύρων προσφύγων


Ο Δήμος Τρικκαίων, αναφορικά με το θέμα των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στη θέση «Μουργκάνι» του Δήμου Καλαμπάκας, ανακοινώνει τα εξής:

• Με αίσθημα ευθύνης, παρέχονται όλες οι δυνατές διευκολύνσεις στη διάρκεια της παραμονής τους στη περιοχή μας.
• Μετά από επικοινωνία και αίτημα του Γενικού Γραμματέα Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου διευθετήθηκαν ζητήματα που ίσως προκύψουν με τη φιλοξενία των προσφύγων. Συγκεκριμένα:
1. Ο Δήμος Τρικκαίων, εφ ‘όσον απαιτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και τις έκτακτες ανάγκες, διαθέτει τον χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου στην περιοχή της Μπάρας, για τη νυχτερινή, ολιγόωρη και προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταβούν στα σύνορα της χώρας. Ειδικά δε, για τη φιλοξενία των τουλάχιστον 70 μικρών παιδιών που βρίσκονται αυτές τις ώρες στην περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας.
2. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των επικεφαλής των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
• Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.
Συγκεκριμένα:
1. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και στις άλλες Κοινωνικές Δομές του προγράμματος «Συνεισφέρω» που υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων, βρίσκονται κοντά στους πρόσφυγες, στον Δήμο Καλαμπάκας.
2. Μαζί τους βρίσκονται: φαρμακοποιός, γιατρός και ψυχολόγος, για την παροχή κάθε βοηθείας που ζητείται.
3. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Τρικάλων, παρέχονται οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες και κάθε άλλη ιατρική συνδρομή, σε όσους/ες τις έχουν ανάγκη.
4. Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι επιβλέπουν και την ομαλή διανομή τροφίμων και αναγκαίων άλλων προϊόντων.

• Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μετέβη σήμερα από το πρωί στον χώρο παραμονής των προσφύγων στον Δήμο Καλαμπάκας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Αναστασίου και τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Θωμά Παπασίκα.
Με σοβαρότητα στο όλο θέμα και παροχή διευκολύνσεων, ο Δήμος Τρικκαίων στέκεται δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες, αντιλαμβανόμενος την αγωνία και τις δύσκολες ώρες που αυτοί περνούν.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων
Επόμενο άρθρο Ο ετήσιος χορός του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων