Ειδήσεις

Ο Γολγοθάς των λογιστών συνεχίζεται – Της Επιτροπής Αγώνα Τρικάλων


????????????????????????????????????????????????????????????

Ένα χρόνο τώρα ο κλάδος είναι στα κάγκελα, κρεμασμένος κυριολεκτικά από πλατφόρμες, νόμους, εγκυκλίους, ΠΝΠ κ.α. αναγκασμένος να δουλεύει νυχθημερόν ακόμα και για πελάτες που είναι κλειστοί ή πληττόμενοι.

Η κυβέρνηση όρισε καταληκτικές ημερομηνίες δεκάδων δηλωτικών υποχρεώσεων σε Σαββατο-Κύριακα και επίσημες αργίες. Δεκαπέντε μήνες τώρα  οι λογιστές δεν πήραμε ούτε διανυκτέρευση.

Με αφορμή και την πανδημία, φόρτωσαν στις πλάτες των λογιστών τη δουλειά δημόσιων υπηρεσιών, κάνοντας το βίο μας αβίωτο. Το τοπίο που διαμορφώνουν βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια, απαιτεί τη χρήση κεφαλαίων που πολλοί αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν. Απώτερος σκοπός; Να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν μόνο τα μεγάλα ή μάλλον τα πολύ μεγάλα λογιστικά γραφεία, που θα λειτουργούν με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης και όχι επιστήμονα αυτοαπασχολούμενου ελεύθερου επαγγελματία.

Τελευταίο δείγμα «εκτίμησης» και «σεβασμού» της δουλειάς μας από  το υπουργείο, η ανακοίνωση για παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως ….27/8. Και μη ξεχνιόμαστε, από 1/7 και MyData.

Και η ομοσπονδία δε βγάζει άχνα.

 

Τώρα θα μείνουμε και όλο τον Αύγουστο στη δουλειά για να βάλουμε πλάτη στην κυβέρνηση που σφυρίζει κλέφτικα (όπως και για την πανδημία ένα χρόνο τώρα) για να κάνει τη δουλειά της;

 

Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και υπερασπιστές της νομιμότητας δε θα πουν κάτι για το πεντάμηνο υποβολής των δηλώσεων; Ή δεν είναι τόσο το διάστημα από Φεβρουάριο μέχρι 30 Ιουνίου που ορίζει ο νόμος;

 

Μέσα Μάη και η εφαρμογή δεν άνοιξε ακόμα!

 

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, σας πληροφορούμε ότι …..δεν βρέχει.

 

Σε ένα χρόνο πανδημίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ) έχει στείλει αλλεπάλληλα συχαρίκια σε υπουργούς και κυβέρνηση, έκανε δεκάδες σεμινάρια για τα ηλεκτρονικά βιβλία, που επιμένει στην άμεση εφαρμογή τους περισσότερο από την ΑΑΔΕ και πρόσφατα μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου ότι είναι «αίτημα  όλων των Ενώσεων λογιστών να καθοριστούν ευθύνες στον υπογράφοντα λογιστή ακόμα και για απώλεια της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος ή και ποινικές ευθύνες». Αρκεί, λέει, να υπάρχει υποχρεωτική υπογραφή από λογιστή όλων των δηλώσεων από μηδενικό όριο.

Αλήθεια, ποια Ένωση έχει αποφασίσει για τέτοιες ποινές στα μέλη της;

 

Όπως πάντα η ΠΟΦΕΕ παίζει το ρόλο του λαγού στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (πιστοποιήσεις-κώδικες κλπ) των κυβερνήσεων και του ΟΕΕ.

 

Οι  χιλιάδες λογιστές που πλήττονται από αυτή την πολιτική,  δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τις κυβερνήσεις που τους αγνοούν και επιβάλλουν την πολιτική τους με κάθε τρόπο, αλλά  και από αυτούς που σε κάθε ευκαιρία χειροκροτάνε τα κυβερνητικά μέτρα.

 

Απαιτούμε να ανακοινωθεί άμεσα:

 

Ø  Παράταση των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι 30/9.

Ø  Καθιέρωση του Αύγουστου σαν μήνα άδειας των λογιστών.

Ø  Κατοχύρωση  άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των  δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους.

Ø  Αναστολή εφαρμογής των mydataμετά το τέλος της πανδημίας, πιλοτική εφαρμογή μόνο για τα έσοδα.

Ø  Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ø  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο Ομοσπονδία Εμπορίου Θεσσαλίας: Λέμε όχι στην Κυριακάτικη εργασία
Επόμενο άρθρο Το πρώτο κυνήγι τρούφας μετά την καραντίνα