Ειδήσεις

Ο.Α.Σ.Τ. : Όλοι στην κοινοποίηση στην εφορία Τρικάλων


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση , στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γή και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών , χωραφάδων και τσελιγκάδων.

  • Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση που θα φτάσει στο 26% του εισοδήματος και προκαταβολή φόρου στο 100%.Συνεχίζουν τα εξοντωτικά χαράτσια – ΕΝΦΙΑ – ΕΛΓΑ- ΟΣΔΕ – ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ , αρδευτικές γεωτρήσεις . σταυλικές εγκαταστάσεις , σήμανση ζώων – ΚΤΕΟ στα αγροτικά μηχανήματα , πιστοποίηση ψεκαστικών κ.α. . Φέρνουν νέο χαράτσι στο νερό

ύδρευσης-άρδευσης.

  • Τριπλασιάζουν τις εισφορές στον ΟΓΑ την στιγμή που το 50% από μας δεν μπορεί να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές , οι συντάξεις είναι σε εξευτελιστικό επίπεδο ενώ τις περικόπτουν κατά 60 % σε όσους αναγκάζονται να καλλιεργούν για να ζήσουν.
  • Το κόστος παραγωγής εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ στα αγροεφόδια , την αύξηση του αγροτικού ρεύματος , καθώς και την μείωση και κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο και άλλα , εκτοξεύτηκε στα ύψη.
  • Μειώνουν τις ενισχύσεις – επιδοτήσεις , επιβάλλουν άμεσους και έμμεσους περιορισμούς στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή με τον νόμο για διαχωρισμό των αγροτών σε ¨ κατά κύριο επάγγελμα¨ αποκλείουν χιλιάδες μικρομεσαίους από τις ενισχύσεις επιδοτήσεις.
  • Διατηρούν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές  ή αποζημιώνει στο ελάχιστο και δεν καλύπτει όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτικό , ζωικό και πάγιο κεφάλαιο.
  • Επιβάλουν χαμηλές και ανοικτές τιμές στα αγροτικά προϊόντα ώστε να φουσκώνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων που τα αγοράζουν φθηνά και τα πουλούν πανάκριβα.
  • Πρόσθετο πρόβλημα αποτελεί η καθυστέρηση της πληρωμής για την επιστροφή του ΦΠΑ , του φόρου πετρελαίου , εξισωτικής αποζημίωσης , από διάφορα προγράμματα – νιτρορύπασνη – βιολογικές καλλιέργειες κα

Παράλληλα μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών καθώς και κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές σε εφορία ΟΓΑ- ΕΛΓΑ- τράπεζες – ΕΝΦΙΑ κλπ.

Όλα αυτά καθώς και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος της μικρής και φτωχής αγροτιάς .

Η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους . Είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν.

Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:

Φορολογία   στο  πραγματικό ατομικό  καθαρό εισόδημά – να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.     Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.

Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και  αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και στην συγκομιδή  στην παραγωγή και στο πάγιο κεφάλαιο.

Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ , ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά..

Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού  από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000Ε , ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 Ε με προσαύξηση 3.000Ε για κάθε παιδί

Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

. · Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Να καταργηθούν οι αυξήσεις  στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά ) που να εξασφαλίζουν την ζωή στο χωριό , την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα , χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης . Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το ¨ πράσινο τέλος ¨στο νερό , η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών.

Όλοι στην κοινοποίηση στην εφορία Τρικάλων την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Παπασίμος : Νεοθωμανικός εξτρεμισμός και ελληνικό φοβικό σύνδρομο
Επόμενο άρθρο Μεγάλα αθλητικά έργα στον Δήμο Τρικκαίων