Ειδήσεις

Ομιλητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη δημόσια υγεία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας


 Στο Πανελλήνιο συνέδριο για την δημόσια υγεία, που διεξήχθη στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ΠΑ. Δ. Α. στην Αθήνα μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αναπτύσσοντας τις βασικές προτάσεις του σχεδίου της Περιφερειακής Αρχής για τον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Στο Συνέδριο με θέμα ”Φυσικές καταστροφές και κρίσεις υγείας: Ετοιμότητα, διαχείριση και ανάκαμψη” και συντονιστή τον Καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση μίλησαν εκτός του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα, η Ευαγγελία Ντζάνη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας παρουσίασε το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας  που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα και ανέλυσε τον τρόπο συμβολής του σε έκτακτες συνθήκες σε συνδυασμό με τα θέματα δημόσιας υγείας. «Οι φυσικές καταστροφές δημιουργούν δυναμικές στη δημόσια υγεία που μπορεί να ξεπεράσουν κάθε πρόβλεψη. Για παράδειγμα στη Θεσσαλία είχαμε 100.000 νεκρά ζώα. Πρόκειται για καταστάσεις που πρέπει να είσαι έτοιμος. Στον τομέα αυτόν δεν υπήρχε τίποτα. Είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που δημιούργησε αυτό το διευρυμένο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό και ικανοποιημένοι, καθώς αγκαλιάστηκε απ΄όλους, από την πρώτη στιγμή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 17/06/2024 έως 23/06/2024
Επόμενο άρθρο Πρωτοποριακές εκδηλώσεις στο Street Art Festival - Trikala 2024 του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τρικκαίων