Ειδήσεις

Ομιλία Κώστα Σκρέκα σε Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο


Στο διεθνές συνέδριο Athens Energy Forum,που διοργανώθηκε από την πλέον έγκριτη αμερικανική εφημερίδα The New York Timesστο Hilton Αθηνών, ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής ο συντοπίτης μας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Κώστας Σκρέκας. Ο κος Σκρέκας χαρακτήρισε, την εποχή που διανύουμε,περίοδο δραματικών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα υποστήριξε: «Ο ρόλος μιας κυβέρνησης είναι να δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο στο οποίο θα ενσωματώνει στρατηγικές για το κλίμα, την ενέργεια, την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία.» Τόνισε επίσης ότι το ζητούμενο είναι μια ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με λιγότερη κρατική παρέμβαση, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι κοινή λογική, πολιτική βούληση, αφοσίωση και συνεχής παρακολούθηση, καιδιερωτήθηκε αν η παρούσα Κυβέρνηση διέπεται από αυτές τις αρχές.

Στη συνέχεια ανέλυσε ότι για να επιτύχουμε ένα ασφαλές, προσιτό και καθαρό ενεργειακό σύστημα απαιτείται η ορθολογική χρήση φυσικών πόρων, η προώθησητης κατασκευής των διασυνδέσεων φυσικού αερίου, η επίσπευση της διασύνδεσης της Κρήτης και των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, εφαρμογή ενός σύγχρονου και ενεργειακού πλαισίου,ηαναβάθμιση του ενεργειακού συστήματος,προώθηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Οκος Σκρέκας απαντώντας στις αναφορές του κ. Σταθάκη, για την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων,σχολίασε ότι η καθυστέρηση επικύρωσης των συμφωνιών μετρά ήδη 9 μήνεςμε ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καιδίνουμε λάθος μήνυμα ως χώρα, ενώ οι επενδυτές περιμένουν.

Υπογράμμισε τέλος, ότι είναι καθήκον του ελληνικού κράτους να εξασφαλίσει αφενός ενεργειακή ασφάλεια για βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας, αφετέρου φθηνή ενέργεια για τα νοικοκυριά αλλά καιτις επιχειρήσεις της Ελλάδας, αλλά και καθαρή ενέργεια που διαφυλάσσει το μέλλον των παιδιών μας.

Προηγούμενο άρθρο Σειρά συναντήσεων για την επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για επιβίωση με άλλες μορφές