Ειδήσεις

Οι Θεσσαλοί έμποροι ζητούν τη στήριξη των Βουλευτών για την εξαίρεση του λιανικού εμπορίου από το νέο σύστημα φορολόγησης


Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας από κοινού με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας απέστειλαν επιστολή προς τους Υπουργούς και Βουλευτές Θεσσαλίας ζητώντας τη στήριξη τους για την εξαίρεση του λιανικού εμπορίου από το νέο και άδικο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που προωθεί το υπουργείο εθνικής οικονομίας και οικονομικών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι/ες Υπουργοί/Βουλευτές

Με έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπου το λιανεμπόριο και κυρίως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης με τα νέα τεκμήρια φορολόγησης, καταδικάζοντας την πλειοψηφία τους σε αφανισμό.

Είναι προκλητικό, για την αδυναμία του υπουργείου και των μηχανισμών ελέγχου να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να αναδεικνύεται ως λύση η οριζόντια αντιμετώπιση, εμφανίζοντας μάλιστα ότι το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την «παραδειγματική τιμωρία» τους θα συντελέσει στη φορολογική δικαιοσύνη.

Απ΄ ότι φαίνεται στο νέο νομοσχέδιο η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ατομικά «απαγορεύεται» να είναι ζημιογόνα. Αυτό αντιβαίνει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, τους κανόνες της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αδιαφορεί πλήρως για την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί άμεσα και έμμεσα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ουσιαστικά θέτει την πολιτεία και τη φορολογική διοίκηση εκτός της σημερινής πραγματικότητας!

Εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων της περιφέρειας Θεσσαλίας σας μεταφέρουμε την αγωνία της εμπορικής κοινότητας που έχει πληγεί από τη θεομηνία και που για πάνω από μια δεκαετία έχει σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης που προηγήθηκαν.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την εξαίρεση του λιανικού εμπορίου από το νομοσχέδιο που είναι σε δημόσια διαβούλευση,την επαναξιολόγηση της επίμαχης ρύθμισης ώστε το νέο σύστημα φορολόγησης που θα διαμορφωθεί να συμβάλλει στη φορολογική δικαιοσύνη όλων των πολιτών.

Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε δίπλα μας, ζητώντας ανοιχτές και βιώσιμες επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με δίκαιους κανόνες ανταγωνισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 20/11/2023 έως 26/11/2023
Επόμενο άρθρο Με συναυλία των Gadjo Dilo, απίστευτες εκπλήξεις και πολλά δώρα το Fashion City Outlet ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου