Ειδήσεις

Οι δενδροφυτεύσεις ξεκίνησαν από μαθητές/τριες στα Τρίκαλα


Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Φλαμουλίου Τρικάλων (οικισμού της πόλης) είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη επίσημη δενδροφύτευση του Δήμου Τρικκαίων.
Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021 ο Δήμος προγραμμάτισε την πρώτη καρά σειρά δενδροφύτευση σε χώρο ανάμεσα στους οικισμούς Φλαμούλι και Καρυές. Εκεί, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 οι λιλιπούτειοι τρικαλινοί/ες πολίτες φύτευαν με τα μικρά φτυαράκια και με τα χεράκια τους τα δέντρα που το προσωπικό της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου είχε φροντίσει να τοποθετήσει στον χώρο.
Παιχνίδι και χαρά, αλλά και – κυρίως – δημιουργική συμβολή στην ανάγκη, να εμπλουτιστεί με δέντρα το περιβάλλον. Μια ανάγκη που η τεράστια καταστροφή του περασμένου Αυγούστου απλώς επιτάχυνε την πρόθεση για ενεργοποίηση όλων, στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Αυτό το μήνυμα δόθηκε με τη δράση του Δήμου Τρικκαίων, που προγραμματίζει ακόμη μια δενδροφύτευση, στο «νησάκι» του Μύλου Ματσόπουλου, την ερχόμενη Κυριακή.
Ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τους αντιδημάρχους Εφη Λεβέντη, Βασιλένα Μητσιάδη, Γιάννη Οικονόμου ενώ παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Τρικάλης .

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Δάνεια κεφαλαίου κίνησης covid 19 των επιχειρήσεων του κατασκευαστικού και μελετητικού κλάδου
Επόμενο άρθρο 35 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα