Ειδήσεις

Οι δέκα επιτυχόντες του 77ου Μαθηματικού Διαγωνισμού Ευκλείδης


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 77ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης». Σε επίπεδο νομού το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) είχε διοργανώσει τον «Ευκλείδη» στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων στις 28 Ιανουαρίου.

Από τους 320 μαθητές που συμμετείχαν αρχικά στην πρώτη φάση, είχαν προκριθεί πενήντα δύο (52) μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού μας. Από αυτούς τους μαθητές, οι οποίοι και προσήλθαν στη δεύτερη φάση, προκρίθηκαν δέκα (10) μαθητές, ως επιτυχόντες στο διαγωνισμό «Ευκλείδης». Αυτοί οι δέκα μαθητές θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση, που είναι η 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι Τρικαλινοί μαθητές που προκρίθηκαν και θα συμμετάσχουν στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» είναι οι εξής:

 

  ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1.         ΓΟΥΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
2.         ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 28ο ΔΗΜ ΣΧ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
3.         ΜΙΣΙΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
4.         ΜΟΣΧΟΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
5.         ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 8ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
6.         ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΗΣ
7.         ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
8.         ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9.         ΤΣΕΠΕΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
10.     ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Κατόπιν και του Προκριματικού διαγωνισμού θα συσταθούν οι δύο Εθνικές Ομάδες με μαθητές γυμνασίων και λυκείων, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Βουλγαρία Ιούνιος 2017), στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Οχρίδα, Μάιος 2017), και στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρίο Ντε Τζανέιρο, Ιούλιος 2017).

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ, Στέλιος Αμπράζης επισήμανε: «Η παρουσία των μαθητών της περιοχής μας θα είναι αρκετά έντονη και στην φετινή τελική διαδικασία. Συγχαρητήρια στους μαθητές, στις οικογένειές τους καθώς και στους συναδέλφους μας. Καλή επιτυχία, με κατάκτηση μεταλλίων στον επερχόμενο Αρχιμήδη».

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και τα έργα του Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Τρίκαλα BC Aries: Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας