Ειδήσεις

Οδός Γεωργίου Ροντογιάννη ο δρόμος μπροστά από τη Σχολή ΤΕΦΑΑ


Οφειλόμενη τιμή η σημερινή, να αποδοθεί το όνομα του αείμνηστου καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Γεωργίου Ροντογιάννη, στον δρόμο μπροστά από τη Σχολή – πλέον – Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το μεγάλο «ευχαριστώ» που εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απεικονίζει τα αισθήματα όλων, όσοι συνεργάστηκαν με τον Γεώργιο Ροντογιάννη στο μείζον θέμα της παραμονής – τελικά – του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Κυρίως, απεικονίζει το «ευχαριστώ» των Τρικαλινών σε έναν Λευκαδίτη, που τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά, ως Δάσκαλος, ως άνθρωπος, ως ενεργός συμπαραστάτης, ακόμη και στην προσπάθεια ανέγερσης μνημείου για τη θυσία των στρατιωτών του 5/42 συντάγματος στο Υψωμα 731.
Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της οδού έγιναν από τον Δήμαρχο, με παρόντα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.
Το ήθος και τη συμβολή του Γεωργίου Ροντογιάννη υπενθύμισε ο κοσμήτορας της Σχολής, κ. Ιω,. Κουτεντάκης, ενώ ο τ. καθηγητής του τμήματος κ. Κίμων Σακελλαρίου αναφέρθηκε στις πανεπιστημιακές του επιδόσεις. Σεμνός ο χαιρετισμός και το «ευχαριστώ» του γιου, εκ μέρους της οικογένειας, κ. Πάνου Ροντογιάννη, στον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με αναφορά και στον π. Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Κώστα Παπαστεργίου.
Εμπεριστατωμένη και με στοιχεία αναφοράς στην  προσωπικότητα του Γεωργίου Ροντογιάννη, η κεντρική ομιλία του κ. Κώστα Παύλου, πρωτοβάθμιου ερευνητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τομεάρχη Ερευνών και Εφαρμογών ΕΚΑΕ ΟΑΚΑ. Στάθηκε, επίσης, εκτός από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τον εκλιπόντα, στο ότι είναι, πλέον, ένας από καταγωγή μη τρικαλινός, που τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, για την προσφορά του ως τρικαλινός.
Παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντίνα Δήμα, Εφη Λεβέντη, Δημήτρης Βασταρούχας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Παππάς, ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καΐκης (Λαϊκή Συσπείρωση), οι π. Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Κ. Παπαστεργίου και Γ. Σπαθής, συγγενείς του Γεωργίου Ροντογιάννη, καθηγητές και διδάσκοντες της ΣΕΦΑΑ.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Στο τελικό στάδιο για την εκδήλωση με ζωγραφιές μαθητών
Επόμενο άρθρο Κώστας Μητσοτάκης: Ο τελευταίος των μεγάλων πολιτικών που τα έζησε όλα