Ειδήσεις

Ξεκίνησε το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ξεκίνησε το 1ο Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Ο τρουφοκυνηγός και σεφ Χρήστος Πλεσιώτης με το σκυλί του, το Brio βρήκαν εξαιρετικές τρούφες, με τις οποίες ο Χρήστος έφτιαξε μια μοναδική τρουφομακαρονάδα στο δάσος, η οποία στην κυριολεξία μάγεψε τους συμμετέχοντες.

Είναι γνωστό ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει κυνήγι τρούφας κάθε Κυριακή για μεμονωμένους επισκέπτες, ενώ για τα γκρουπ το κυνήγι μπορεί να διοργανωθεί οποιαδήποτε μέρα. ‘Ήδη, μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους, ενώ γίνεται προσπάθεια να μυηθούν και οι μαθητές σε αυτή την πρωτόγνωρη επαφή με τη φύση, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το 1ο κυνήγι που έγινε την Κυριακή 26 Μαρτίου εκτός των επισκεπτών, συμμετείχαν και Εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και Διευθυντικά Στελέχη μεγάλων tour operators, τα οποία έμειναν απολύτως ικανοποιημένα και υποσχέθηκαν να το προωθήσουν σε ειδικά προγράμματα εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Είναι η 1η φορά στην Ελλάδα που γίνεται με πολύ οργανωμένο και συστηματικό τρόπο μια τέτοια προσπάθεια, η οποία ευελπιστεί να δώσει μια νέα τουριστική διέξοδο για την περιοχή, αλλά και να δείξει ότι πέραν του «ήλιου και της θάλασσας» η χώρα μας διαθέτει και πλήθος άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν έχουν τίποτα ν ζηλέψουν από αντίστοιχες του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κυνήγι Τρούφας επικοινωνήστε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 2432024959 ή σταemails: info@meteoramuseum.gr και  info@trufflehunting.net

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε διεθνή τουριστική έκθεση στη Στοκχόλμη
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα