Ειδήσεις

Ξεκίνησε και η ανάπλαση της οδού Καρδίτσης από τον Δήμο Τρικκαίων


Ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο και μάλιστα στην είσοδο των Τρικάλων ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για την «Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης», έργο που αφορά σε νέα μορφή στην οδό Καρδίτσης, από τα όρια της πόλης (εργοστάσιο γάλακτος) μέχρι το Νοσοκομείο.
Είναι ένα έργο που τακτοποιεί και δίνει λύσεις σε θέμα κίνησης οχημάτων, ποδηλατών και πεζών, ενώ παράλληλα διαμορφώνει και εκσυγχρονίζει την είσοδο των Τρικάλων.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας τόνισε τη σημασία του έργου «τόσο για την εικόνα της πόλης, όσο και, κυρίως, για τη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων, με ασφάλεια για τους κατοίκους», επισημαίνοντας και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.500.000 € και αφορά σε επί μέρους εργασίες, οι οποίες είναι:
– Διατηρείται το πλάτος των 10 μ. για την κίνηση οχημάτων
– Δημιουργείται ποδηλατόδρομος πλάτους 1,50μ, μονής κατεύθυνσης, εντός του πεζοδρομίου με πλακοστρωμένη ζώνη 0,70μ για την  ασφάλεια του ποδηλάτη.
– Αναπτύσσεται ζώνη πρασίνου μεταξύ του ποδηλατοδρομου και του πεζοδρομίου με πλάτος 0,60-2,00μ. ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.
– Γίνονται εργασίες πρασίνου (διαμόρφωση και φύτευση των χώρων)
– Τα πεζοδρόμια αποκτούν μεταβλητό πλάτος από 2,00-3,00 μ.
– Στα σημεία διασταύρωσης των κάθετων οδών με την οδό Καρδίτσης θα κατασκευαστούν ανισόπεδες διαβάσεις, για ανεμπόδιστη κίνηση πεζών, ΑμεΑ και ποδηλατών
– Σε ορισμένα σημεία θα υπάρχει ράμπα κλίσης 5%  και υποβίβαση του πεζοδρομίου, στους εγκεκριμένους κόμβους (με πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, σούπερ μάρκετς)
– Κατασκευάζονται τοίχοι αντιστήριξης στις ιδιοκτησίες, λόγω της έντονης υψομετρικής διαφοράς της οδού Καρδίτσης με τις στάθμες των ιδιοκτησιών, για να προσαρμοστεί η στάθμη του πεζοδρομίου με αυτή της οδού.
– Τοποθετούνται ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες
– Κατασκευάζονται θέσεις ανάπαυσης σε επιλεγμένα σημεία.
– Τοποθετείται αστικός εξοπλισμός: παγκάκια κάλαθοι αχρήστων, μεταλλικά κυλινδρικά σχήματα για την προστασία των δέντρων.
Επίσης, έχουν υπογειοποιηθεί τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014-2020 και περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης «Τρίκαλα – μια ανοιχτή πόλη – πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου».
Σημειώνεται ότι από τα όρια της πόλης μέχρι τον κυκλικό κόμβο, έχει δημοπρατηθεί άλλο έργο, με τον τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 3 «Αστικές αναπλάσεις στην πόλη των Τρικάλων». Αυτό περιλαμβάνει διαμορφώσεις πεζοδρομίων στην οδό Πύλης (έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί) και στην οδό Καρδίτσης.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Τα εισιτήρια για την «Αυλή των Θαυμάτων»
Επόμενο άρθρο Συναυλία μαθητών/τριών του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων