Ειδήσεις

Ξεκίνησε και η ανάπλαση της οδού Γαριβάλδη – Αυτοψία Ν. Σακκά


Ένα ακόμη έργο ανάπλασης ξεκίνησε στα Τρίκαλα. Είναι η ανάπλαση της οδού Γαριβάλδη, που αποκτά νέα μορφή, πιο λειτουργική για όλους. Καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της ΔΕΥΑΤ για την αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης, ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε να υλοποιεί το έργο που εντάσσεται στο μεγαλύτερο έργο, που είχε τον γενικό τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων». Το ένα του τμήμα αφορούσε τους δύο κυκλικούς κόμβους στην οδό Ελευθερίας – περιοχή ΟΣε. Το δεύτερο αφορά ακριβώς τις αναμορφώσεις στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη. Η μεν οδός Καποδιστρίου είναι έτοιμη, η δε οδός Γαριβάλδη – επίσης κεντρικότατη – ξεκίνησε και το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.
Μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καταβούτα, ενημερώθηκαν από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών, παρούσης και της αντιδημάρχου Σοφίας Αλεστά.
Ο κ. Σακκάς ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τις εργασίες που θα δώσουν πιο σύγχρονη και λειτουργική μορφή στην οδό Γαριβάλδη:

  1. Αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα
  2. Επισκευές των πεζοδρομίων
  3. Κατασκευή διαβάσεων πεζών επί της οδού Γαριβάλδη
  4. Κατασκευή διαβάσεων πεζών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη
  5. Τοποθέτηση μικρών στύλων (κολωνάκια) στο πεζοδρόμιο  που βρίσκεται στην ίδια στάθμη με αυτή της λωρίδας κυκλοφορίας.

Το έργο είχε συνολικά (και για τα δύο υποέργα) προϋπολογισμό 1.238.508,87 € (από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 τα 1.179.258,97€ και ίδιους πόρους του Δήμου τα 59.250€. Μάλιστα εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ», που αφορά στην αναμόρφωση της πόλης με τι παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούνται.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Oρκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας
Επόμενο άρθρο Δια ζώσης τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων