Ειδήσεις

ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων: Για τον κ. Τσίπρα η Δ.Ε.Θ. είναι βήμα εξαπάτησης


Η Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων της ΝΔ για τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των μελών και φίλων της, δημοσιεύει τα σημεία του πολιτικού λόγου της ΝΔ, σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ, τα οποία είναι:

Για τον κ. Τσίπρα η Δ.Ε.Θ. είναι ένα μόνιμο σκηνικό ψεύδους. Ένα βήμα που χρησιμοποιεί για την εξαπάτηση των Ελλήνων. Ένας βωμός όπου η αλήθεια θυσιάζεται για λόγους καθαρής κομματικής ιδιοτέλειας. Θυμίζουμε το δήθεν «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» πριν τις εκλογές, το δήθεν «Παράλληλο Πρόγραμμα» μετά και τα 13 ψέματα πέρσι.

Μόλις πέρσι, ο κ. Τσίπρας έλεγε, ανάμεσα στα άλλα, για άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ελάφρυνση τους χρέους, ένταξη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αποκλιμάκωση του ύψους των πλεονασμάτων, αισθητή μείωση των φόρων, απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, διατήρηση των κύριων συντάξεων, πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, έναρξη εργασιών στο «Ελληνικό».

Τώρα, ο κ. Τσίπρας προσποιείται ότι «ανακάλυψε» την σημασία των επενδύσεων. Την ίδια ώρα, όμως, στελέχη της Κυβέρνησής του υπονομεύουν ώριμες επενδύσεις, που εξασφάλισε σε αντίξοες συνθήκες η Νέα Δημοκρατία, όπως αυτές στο Ελληνικό και τις Σκουριές.

Οι επενδύσεις απαιτούν, πολιτική σταθερότητα με μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση. Απαιτούν μείωση της φορολογίας, ρευστότητα και γόνιμο επενδυτικό περιβάλλον. Απαιτούν πολιτική βούληση, σχέδιο, τεχνογνωσία και μεθοδική δουλειά. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν διαθέτουν τίποτα απ’ αυτά.

Αντιθέτως μάλιστα. Η Κυβέρνηση παρέλαβε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στα 3,8 δις ευρώ και τις ανέβασε στα 5,1 δις ευρώ. Χωρίς να υπολογίζονται οι «κρυφές οφειλές», όπως αυτές από την καθυστέρηση στην έκδοση νέων συντάξεων, που ανέρχονται σε 3 δις ευρώ.

Οι φόροι και οι εισφορές εκτινάχθηκαν. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η Ελλάδα την περίοδο 2015 – 2016 έχει την μεγαλύτερη αύξηση φόρων.

Μόνο τους τελευταίους 5 μήνες του χρόνου, οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν φόρους 25,78 δις ευρώ όταν ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια ήταν 22,8 δις ευρώ.

Η Ελλάδα, τη χρονιά που πέρασε, είχε τις λιγότερες επενδύσεις από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι οι λέξεις «Τσίπρας» και «επενδύσεις» είναι ασύμβατες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακυρώνει στην πράξη τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την προσέλκυση επενδύσεων και υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διχάζει. Σε πλήρη αντίθεση προς τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνουν τους Έλληνες στον κοινό σκοπό για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

 

Για τη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ Τρικάλων

 

           Ο Πρόεδρος                                                          Ο Τομεάρχης Οργανωτικού 

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ                                     ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Δάσος Ελαφίου: Το σκοτεινό είδωλο του ελληνικού κράτους – Του Γ. Παπασίμου
Επόμενο άρθρο Έναρξη ψηφιακών υπηρεσιών συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων