Ειδήσεις

Νίκος Καρδούλας: Κάτω από 500 κρούσματα πανελλαδικά και κάτω από 22 στο Ν. Λάρισας στις 14 Δεκεμβρίου


Στην παρούσα έρευνα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της τελευταίας προσομοίωσης του μαθηματικού μου μοντέλου, όπου επικυρώνεται για ακόμη μία φορά ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν κάτω από 500 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικά, γεγονός που είχε προβλεφθεί από το μοντέλο μου εδώ και ένα μήνα περίπου από τις 9 Νοεμβρίου και έχει επικυρωθεί και με τις αντίστοιχες προσομοιώσεις στις 16, 23 και 30 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και προσομοίωση για το νομό Λάρισας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στη συνέχεια.

 

Μείωση κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα – Επιβεβαίωση του μοντέλου μου επί 35 συνεχόμενες ημέρες

Την περασμένη εβδομάδα 30 Νοε. – 6Δεκ. παρατηρήθηκε μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων κατά 11%, σε σχέση με την προ-προηγούμενη εβδομάδα 23-29 Νοεμβρίου, αφού ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 1.609, ενώ της προ-προηγούμενης εβδομάδας ήταν 1.807.

Το αξιοπερίεργο όμως της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ότι στις 1 και 2 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί τουλάχιστον από τη στατιστική, αφού ενώ ο μέσος όρος των κρουσμάτων των δύο ημερών ήταν 2.192 με δείκτη μεταδοτικότητας Rt 0.86, τις αντίστοιχες ημέρες της προ-προηγούμενης εβδομάδας 24 και 25 Νοεμβρίου ο μέσος όρος των κρουσμάτων των δύο ημερών ήταν 2.141 με δείκτη μεταδοτικότητας Rt 0.90 και δεν υπάρχει λογική με μικρότερο δείκτη μεταδοτικότητας να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα.

Παρόλο όμως το παραπάνω ανεξήγητο φαινόμενο το μαθηματικό μου μοντέλο συνέχισε να επιβεβαιώνεται και την περασμένη εβδομάδα και επί 35 συνεχόμενες ημέρες είναι αλάνθαστο.

Περαιτέρω δραστική υποχώρηση των κρουσμάτων την τρέχουσα εβδομάδα-Κάτω από 500 στις 14 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιώντας στις 7 Δεκεμβρίου την τελευταία προσομοίωση με το μαθηματικό μου μοντέλο, φαίνεται ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει μία περαιτέρω δραστική υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων και στις 14 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν κάτω από 500 κρούσματα.

 

Κάτω από 22 κρούσματα στο Νομό Λάρισας στις 14 Δεκεμβρίου

Στις 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και προσομοίωση του μαθηματικού μου μοντέλου για τον επιφορτισμένο επιδημιολογικά μέχρι σήμερα Ν. Λάρισας, εκτιμάται ότιτην τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει και στο Ν. Λάρισας δραστική υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων και στις 14 Δεκεμβρίου προβλέπονται από 13 έως 22 κρούσματα, γεγονός που θα σημαίνει επαναφορά στην κανονικότητα, αφού το ποσοστό θετικότητας των τεστ εκτιμάται κάτω από 4%, που είναι και το επιθυμητό όριο.

 

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση πρακτικών σεμιναρίων του Παν/μίου Θεσσαλίας & του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθρο 14 νέα κρούσματα covid στα Τρίκαλα