Ειδήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. για την ανάπτυξη αναγκαίων έργων υποδομής


Στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ των εταιρειών ΕΔΑ Αττικής και ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε (θυγατρική 100% της LAMDA Development) και με γνώμονα την επίτευξη των κοινών στόχων, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων που άπτονται της δραστηριότητας της ΕΔΑ Αττικής, προκειμένου για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο έργο του Ελληνικού με σκοπό την ενεργειακή κάλυψη των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (ΜΠΕΑ) στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξής του.

Το εμβληματικό έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού δημιουργεί  μια πόλη πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο που αποτελεί αναφορά σε διεθνές επίπεδο αειφόρου ανάπτυξης και καινοτομίας. Το έργο του Ελληνικού μεταμορφώνει το παλαιό αεροδρόμιο σε μια έξυπνη, βιώσιμη και καινοτόμο πόλη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, μεταδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα δράσης αναφορικά με την υπεύθυνη διαχείριση του κλίματος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η ΕΔΑ Αττικής με την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου για τη σύνδεση των ακινήτων του ΜΠΕΑ, υποστηρίζει εμπράκτως το σκοπό του έργου, ώστε αυτή η σημαντική πολιτιστική και αναπτυξιακή επένδυση να λειτουργήσει με μια σύγχρονη μορφή ενέργειας.

Ειδικότερα, το κατασκευαστικό έργο ανάπτυξης του δικτύου θα ανέλθει σε μήκος 73 χιλιομέτρων νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου, συνολικής δυναμικότητας 10.000 κυβικών/ώρα και περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο σταθμών διανομής δυναμικότητας 8.000 κυβικών/ώρα για την κάλυψη της ποσότητας του διανεμόμενου όγκου φυσικού αερίου, των προβλεπόμενων και δυνητικών καταναλώσεων, με σκοπό την εξασφάλιση του συνόλου των ενεργειακών αναγκών στο νέο λειτουργικό τομέα φυσικού αερίου που θα κατασκευασθεί. Η επιλογή σύνδεσης των ακινήτων του ΜΠΕΑ με το δίκτυο διανομής ενισχύει την επίτευξη του στόχου για την αύξηση της διείσδυσης του αερίου στην Περιφέρεια Αττικής, προάγοντας το ρόλο του φυσικού αερίου και υποστηρίζοντας, παράλληλα, την εθνική δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ΕΔΑ Αττικής κατέχοντας πολυετή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου πρωταγωνιστεί στο χώρο της ενέργειας προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέσω της αναβάθμισης και  ψηφιοποίησης των υποδομών της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδικευμένη γνώση του νέου μετόχου της  Italgas, ενός από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη, οι υποδομές της εταιρείας θα παραμείνουν βιώσιμες ενσωματώνοντας ποσότητες ανανεώσιμων αερίων στα δίκτυά της και καθιστώντας τη συνεισφορά του αερίου ιδιαίτερα σημαντική στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Περαιτέρω, η ΕΔΑ Αττικής με την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός καινοτόμου και ελκυστικού επενδυτικού πόλου στην Ελλάδα, με πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην εγχώρια οικονομία και την κοινωνία, ενισχύοντας τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΑ Αττικής, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, σε δήλωσή του ανέφερε ότι: ««Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται με σκοπό την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του εμβληματικού έργου του Ελληνικού. Πέραν των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αντιπροσωπεύει η χρήση του φυσικού αερίου συμμετέχουμε στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης που θα προσελκύσει νέες μελλοντικές επενδύσεις δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Με τη συμμετοχή μας στην αστική ανάπλαση του Ελληνικού συνεισφέρουμε, επίσης, στην εθνική προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για το κλίμα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Πιστοί στην κορυφαία προτεραιότητα που θέσαμε για το έργο του Ελληνικού, τον σεβασμό στο περιβάλλον, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με την ΕΔΑ Αττικής. Μια σύμπραξη, η οποία αποτυπώνει έμπρακτα την τήρηση της δέσμευσής μας για την εκμετάλλευση των πιο σύγχρονων μορφών ενέργειας, αλλά και την προσήλωση στον στόχο μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» για δύο Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών, από τον ΣΒΘΣΕ