Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία το ρεσιτάλ πιάνου, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το ρεσιτάλ πιάνου με την ταλαντούχα πιανίστρια κ. Ελένη Παππά, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (ΣΦΜΤ) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων στα πλαίσια ενός κύκλου προβολής αξιόλογων μουσικών της πόλης των Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Την συμπολίτισσα πιανίστρια-σολίστ κ. Ελένη Παππά, με το πλούσιο βιογραφικό, παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζένη Τζόκα-Βαρδούλη. Η πρόεδρος τόνισε επίσης ότι ο ΣΦΜΤ δραστηριοποιείται επί δεκατρία χρόνια με πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις, δίνει ένα ξεχωριστό βήμα καλλιτεχνικής μουσικής δημιουργίας και έκφρασης στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΣΟΝΤ), που συγκρότησε προ δεκαετίας, αλλά και σε αξιόλογους μουσικούς και μουσικά σχήματα. Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής γράφει τη δική του ιστορία και αφήνει και τη δική του σφραγίδα στον πολιτισμό της πόλης μας.

Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη πλημμύρησε από μελωδίες. Η κ. Παππά ερμήνευσε έργα κλασικών δημιουργών, όπως την Piano Sonata in A major, KV331 του Mozart, το έργο Papillons Opus του Schumann και την Ουγγρική Ραψωδία no.1 του Franz Liszt. Αξιόλογη και ξεχωριστή ήταν η ερμηνεία των έργων δύο συνθετριών του 20ου και 21ου αιώνα, της Σονάτας για πιάνο no.2 της Grazyna Bacewicz και του έργου Wind Whispers opus 85 της Κωνσταντίας Γουρζή.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου απόλαυσαν ένα ξεχωριστό, μοναδικό μουσικό ταξίδι, που τους πρόσφερε η κ. Ελένη Παππά! Τα αυθόρμητα και παρατεταμένα χειροκροτήματα κατέγραψαν τον ενθουσιασμό του κοινού.

Το Δ.Σ του ΣΦΜΤ εκφράζει δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στην κ. Ελενη Παππά και της εύχεται καλή επιτυχία στους στόχους της και καλή συνέχεια στις μουσικές διαδρομές, που χαράζει ερμηνεύοντας ποιοτικά μουσικά έργα που ευχαριστούν και εξυψώνουν το πνεύμα και την ψυχή.

 

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΦΜΤ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 2 Ιουνίου η εκδήλωση «Μετεώρων Ήχος και Φως» στο γήπεδο της Θεόπετρας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη με τον Πρόεδρο του ΟΕΒΕ Τρικάλων, Βαγγέλη Αγγελάκη και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της e-TrikalaAE