Μεγάλη προσέλευση για τις δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης


 Μεγάλη και θετική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Τρικκαίων στην πρωτοβουλία που έλαβε η δημοτική αρχή μέσω της αρμόδιας αντιδήμαρχου Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Βάσως Κάκλα, για τη διοργάνωση διήμερων εκδηλώσεων με θέμα «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

 Σκοπός των διήμερων εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου.

Μεγάλη προσέλευση

Χθες Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που προσέτρεξαν μέχρι την αίθουσα του 6ου ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων στην Πράσινη Γωνιά, όπου οι υπεύθυνοι γιατροί του προγράμματος αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό παρείχαν δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης αλλά και μέτρησης της αρτηριακής πίεσης. Ειδικά για τη χοληστερίνη, η εξέταση γίνεται με ένα απλό τσίμπημα στο δάχτυλο, χωρίς τη χρήση σύριγγας. Στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ βρέθηκαν χθες μεταξύ άλλων και υπεβλήθησαν και οι ίδιοι σε εξετάσεις χοληστερίνης και πίεσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Βάσω Κάκλα και Ζήσης Γκουγκουστάμος.

Σημειωτέον ότι οι δωρεάν εξετάσεις θα συνεχιστούν και σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα για όλους τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων καθώς και για όσους δεν πρόλαβαν τη χθεσινή ημέρα. Να επισημανθεί τέλος ότι οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες βράδυ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος με θέμα τη χοληστερίνη από καταξιωμένους επιστήμονες.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μάγος του Όζ
Επόμενο άρθρο Κυρίαρχος ο πρωτογενής τομέας στη Θεσσαλία